default-image

Κοινωφελής Εργασία: 300 θέσεις 5μηνης σύμβασης για την Κρήτη

Κρήτη
Κοινωφελής Εργασία: 300 θέσεις 5μηνης σύμβασης για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη 20.385 θέσεων της δεύτερης φάσης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που απευθύνεται σε ανέργους όλων των ηλικιών, με τις 300 από αυτές να αφορούν στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Συνολικά η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα υπουργεία, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Αναλυτικά οι θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης:

ΔΕ Διοικητικών

ΠΕ Διοικητικών

ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος

ΠΕ Νομικής

ΠΕ Πληροφορικής

ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών

ΠΕ Χημικών Μηχανικών

ΤΕ Διοικητικών

Η κατανομή των προσλήψεων Κοινωφελούς Εργασίας ανά ειδικότητα και κατηγορία εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Κρήτης:

Με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης ξεκινά αυτομάτως και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Βέβαια, όπως σημειώνει το ethnos.gr, στην πρώτη φάση του προγράμματος που αφορούσε 32.433 θέσεις απασχόλησης σε Δήμους και Περιφέρειες, η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου (υποβλήθηκαν 192.571 αιτήσεις) και ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί ούτε οι προσωρινοί πίνακες. Ωστόσο η ανάρτηση των πινάκων αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.

Στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που ανήκουν σε, τουλάχιστον, μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

* Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

* Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

* Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

* Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

* Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_kpphynwd/

Διάρκεια σύμβασης-απολαβές

Υπενθυμίζεται πως η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη, ενώ οι απολαβές ανέρχονται σε 19,81 ευρώ ημερησίως (495,25 ευρώ μηνιαίως) για τους ανέργους άνω των 25 ετών και σε 17,27 ευρώ ημερησίως (431,75 ευρώ μηνιαίως) για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Η κατανομή των θέσεων πανελλαδικά

Αναλυτικά, η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής:

- 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

- 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες και συγκεκριμένα 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

- 470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και συγκεκριμένα 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 100 θέσεις στην Αττική, 50 θέσεις σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία, 50 θέσεις σε Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία, 70 στη Μακεδονία-Θράκη και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η προκήρυξη για τις 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού, ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News