Ειδήσεις

Νέο "σαφάρι" της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί με 94 συλλήψεις

Διήμερο αστυνομικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων πραγματοποίησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού το σαββατοκύριακο που πέρασε, 30 και 31 Μαΐου.

Το νέο αυτό "σαφάρι", στόχος του οποίου ήταν η πρόληψη αλλά και η καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά 94 άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας.

Παράλληλα βεβαιώθηκαν 1.228 παραβάσεις, ενώ επιπλέον προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 297 άτομα και ελέγχθηκαν 1.466 οχήματα.

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη 94 ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής:

• 18 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

• 4 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

• 26 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

• 4 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

• 2 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

• 4 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,

• 5 άτομα για νομοθεσία περί παιγνίων,

• 3 άτομα για παραβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας,

• 6 άτομα για προστασία ανηλίκων,

• 22 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα.

Από τις συνολικά 1.228 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, οι 1.104 αφορούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), 45 ήταν υγειονομικού ενδιαφέροντος και 79 παραβάσεις αφορούσαν λοιπά αδικήματα (περί προστασίας ανηλίκων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 1.466 οχήματα και προσήχθησαν 297 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικά χάπια, μαχαίρι, κυνηγετικό όπλο, 4 παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, διάφορα είδη παραεμπορίου και 76 αιγοπρόβατα.

Από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Σχόλια