default-image

Νέα μέτωπα αντίδρασης με φόντο το χωροταξικό σχεδιασμό

Κρήτη
Νέα μέτωπα αντίδρασης με φόντο το χωροταξικό σχεδιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενστάσεις… επί ενστάσεων και "κόκκινες γραμμές" δίχως τέλος για το χωροταξικό σχεδιασμό της Κρήτης, με τη διαβούλευση να παίρνει "φωτιά" και να παρατείνεται έως τις 16 Ιουνίου.

Μετά το φραγμό στη δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών στα βόρεια παράλια της Κρήτης, τις σφοδρές αντιδράσεις σε σχέση με τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου και τη χωροθέτηση οχλουσών δραστηριοτήτων, σειρά έχει η περιοχή της Μεσαράς, η οποία θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Την έντονη αντίδρασή του για το σχεδιαζόμενο λιμάνι διεθνούς εμβέλειας στον κόλπο της Μεσαράς, το οποίο όπως είπε θα σχετίζεται στο μέλλον με την εξόρυξη υδρογονανθράκων, εκφράζει ο δήμαρχος Φαιστού.

Πολίτες και φορείς κάνουν λόγο για ένα σχεδιασμό-"ταφόπλακα" στο Νότο, καθώς, όπως λένε, δε γίνεται καμία αναφορά στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, για το υφιστάμενο λιμάνι στον Κόκκινο Πύργο αλλά και άλλα έργα που θα αναβαθμίσουν την τουριστική ανάπτυξη αλλά και που θα ενισχύσουν το αγροτικό μοντέλο ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και στην Κίσσαμο, με τις εντάσεις να κατατίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης.

Ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού, το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό να ακυρωθούν τα επενδυτικά σχέδια για κατασκευή τεραστίων αιολικών πάρκων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_u21zls53/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News