Ειδήσεις

Λήστεψαν ηλικιωμένες αδελφές και τις κλείδωσαν στο μπάνιο

Τετ-α-τετ με τρεις άνδρες που μπήκαν στο σπίτι τους για να τις κλέψουν βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής δύο ηλικιωμένες αδελφές στα Ελληνοπεράματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κλέφτες φορούσαν κουκούλες φούτερ μπλούζες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των πρόσωπων τους και ανάμεσά τους ήταν και ένας άνδρας που μιλούσε Ελληνικά.

Η μια γυναίκα άκουσε τα δύο σκυλιά που έχουν να γαβγίζουν και βγήκε στην αυλή. Τότε ο ένας από αυτούς την έσπρωξε και διά της βίας την έβαλε μέσα στο σπίτι όπου στη συνέχεια οι δράστες ακινητοποίησαν και τις δύο γυναίκες.

Οι δράστες κρατούσαν μάλιστα μία ξύλινη βέργα με την οποία απομάκρυναν από κοντά τους τα σκυλιά που γάβγιζαν από την παρουσία των τριών αγνώστων στο χώρο.

Νωρίτερα είχαν πηδήξει το φράχτη της μονοκατοικίας για να εισέλθουν στην αυλή και διά της βίας χωρίς να τις χτυπήσουν και μη οπλοφορώντας ακινητοποίησαν τις γυναίκες μέσα στο σπίτι με τα χέρια τους κρατώντας τις στο πάτωμα.

Τους έκλεισαν τα μάτια και το στόμα και τους έλεγαν να μην τους κοιτούν.

Τις ανάγκασαν τελικά να υποδείξουν πού είχαν κρυμμένα τα λεφτά στο σπίτι.  Ο Έλληνας ρωτούσε επίμονα πού είναι τα λεφτά και έτσι η μια γυναίκα τους είπε, για να γλιτώσουν, πως ήταν σε μια τσάντα περίπου 500 ευρώ. Ποσό που πήραν μαζί με χρυσαφικά που βρήκαν ψάχνοντας και κάνοντας άνω-κάτω τη διώροφη μονοκατοικία.

Στη συνέχεια, προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν οι δράστες πριν οι ηλικιωμένες να ενημερώσουν Αστυνομία και συγγενείς, τις έκλεισαν μέσα στο μπάνιο της μονοκατοικίας στο δεύτερο όροφο και κατάφεραν να τραπούν σε φυγή.

Άμεσα στο σημείο αφότου ενημερώθηκαν έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας και πάραυτα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις των δραστών, σύμφωνα με τις περιγραφές των δύο γυναικών. Ωστόσο παρά το ανθρωποκυνηγητό οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Οι δύο γυναίκες, αν και σοκαρισμένες, είναι καλά στην υγεία τους, καθώς οι δράστες δεν τις χτύπησαν.

Σχόλια