Ειδήσεις

Νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για να βρεθεί λύση

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να γεφυρωθούν μέσω "πολιτικής διαπραγμάτευσης" τα τελευταία δύσκολα σημεία διαφωνίας μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των "θεσμών"

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ. Η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και διήρκεσε μία ώρα.

Χθες, Σάββατο, κατά την μαραθώνια συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, υπήρξε αποτίμηση της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group όπως έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση σε θέματα που παρέμεναν έως χθες ανοιχτά, όπως π.χ. στον ΦΠΑ και σε δύο μοντέλα που έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές, αλλά και στα «κόκκινα δάνεια», ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκκρεμμή ζητήματα.

Την ώρα της συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου, η διαπραγματευτική ομάδα ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, όπου ήταν σε εξέλιξη το Brussels Group. Σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής πλευράς, έχουν αρχίσει και ετοιμάζονται κείμενα και από τις δύο πλευρές.

Σχόλια