Ειδήσεις

Ένας Έλληνας στη "μαύρη λίστα" της Ρωσίας

Η "μαύρη λίστα" της Μόσχας με την οποία η Ρωσία απάντησε στην αντίστοιχη λίστα "ανεπιθύμητων" Ρώσων επιχειρηματιών στην Ευρώπη, περιλαμβάνει και έναν Έλληνα!

Στους 89 «ανεπιθύμητους» στη Μόσχα, που τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα, βρίσκεται και ένας Ελληνας.

Πρόκειται για τη «μαύρη λίστα» που κατάρτισε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προκαλώντας αντιδράσεις στην Ευρώπη καθώς θεωρείται ως μία μορφή αντιποίνων για τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία εξαιτίας του ρόλου της στην ουκρανική κρίση. Σε αυτή περιλαμβάνονται 89 άτομα στα οποία στο εξής δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη Ρωσία.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Ελληνας Θεόδωρος Μαργέλλος. Ο επιχειρηματίας και σύμβουλος επενδύσεων, που είχε δραστηριοποιηθεί και στην Ουκρανία μεταξύ άλλων χωρών, δήλωσε μιλώντας στην «Καθημερινή» ότι δεν έχει ιδέα γιατί συμπεριλήφθηκε στη συγκεκριμένη λίστα.

Ο κ. Μαργέλλος είχε κατηγορηθεί από τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS, αλλά το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ σχετικά με την αγοραπωλησία για τα CDS, ως ψευδείς και συκοφαντικούς.

Σχόλια