default-image

Βαριές οι κατηγορίες για τους "ληστές του Διστόμου"

Ελλάδα
Βαριές οι κατηγορίες για τους "ληστές του Διστόμου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πόρτα του εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών πέρασαν το απόγευμα του Σαββάτου οι ληστές που συνελήφθησαν στη Νέα Αγχίαλο. Εκεί τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρεις βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Οι δύο ληστές κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή. Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν την Κυριακή και στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.

Το χρονικό των συλλήψεων

Οι δύο εκ των επονομαζόμενων "ληστών του Διστόμου" βρίσκονται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ σε οίκημα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου Βόλου.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου, 45 ετών και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, 37 ετών. Νεκρός έπεσε ο Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο οποίος, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο συλληφθέντες αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Οι Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου είναι οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τον Αύγουστο του 2014 στην Παραλία Διστόμου, οι οποίοι είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο. Ο τρίτος καταζητούμενος για τη ληστεία στην παραλία Διστόμου ήταν ο Γιώργος Πετρακάκος. Οι τρεις άνδρες φέρονται ως δράστες και άλλων πολλών ληστειών, όπως αναφέρει το portal της "Καθημερινής".

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Τσιρώνης αποτελεί την "έκπληξη" της υπόθεσης καθώς καταζητείτο ως ένας εκ των "ληστών με τα μαύρα" και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Ο Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του νεκρού. Ωστόσο, από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσακνάκη, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου μετά τον εντοπισμό ενός φορτηγού 4x4 "Νισάν Ναβάρα" που είχε θεαθεί μετά την ένοπλη ληστεία στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, έξω από σούπερ μάρκετ στο Βόλο. Με το αυτοκίνητο αυτό, ο Σπ. Δραβίλας, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, μετέβη στο διώροφο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο υπό την επιτήρηση αστυνομικών. Λίγη ώρα μετά άλλο άτομο βγήκε από το σπίτι και μετέβη με το ίδιο αυτοκίνητο στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας, όπου έκανε κατόπτευση εξωτερικά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στη Νέα Αγχίαλο. Όπως προκύπτει, το άτομο αυτό ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Τότε αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση της Aστυνομίας. Κατά τη διάρκεια όμως της προσπάθειας να πλησιάσουν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, έγιναν αντιληπτοί από τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι, γύρω στις 4 το απόγευμα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, κάλεσαν τους ένοικους του σπιτιού να παραδοθούν. Τότε βγήκε ένα άτομο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν ο Τσιρώνης, κρατώντας καλάσνικοφ και ζήτησε από τους αστυνομικούς εγγυήσεις για τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να παραδοθεί. Αμέσως μετά ακούστηκαν 4 πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια παραδόθηκαν οι Χριστοδούλου και Τσιρώνης, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι στις δύο τελευταίες ληστείες που έγιναν στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 2015 και στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι ήταν και οι τρεις που έμεναν στο σπίτι της Αγχιάλου. Το σπίτι αυτό είχε ενοικιαστεί πριν από οχτώ μήνες από έναν εκ των τριών ληστών. Ο κ. Τσακνάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν και άλλα σπίτια που χρησιμοποιεί η συμμορία, γι' αυτό συνεχίζονται οι έρευνες, όπως επίσης και στο σπίτι της Αγχιάλου, όπου αναζητούνται αποτυπώματα και γενετικό υλικό, καθώς και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βοηθήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Σε ερώτηση αν οι τρεις ληστές έχουν οποιαδήποτε επιλογή με τρομοκρατία, ο κ. Τσακνάκης απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο παρά το γεγονός ότι σε κάποιες από τις ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της συμμορίας στο παρελθόν φαίνεται ότι συμμετείχε ο Νίκος Μαζιώτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News