default-image

Κανονικά οι πτήσεις, παραμένουν όμως τα προβλήματα

Κρήτη
Κανονικά οι πτήσεις, παραμένουν όμως τα προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά θα γίνουν οι πτήσεις στα αεροδρόμια της Κρήτης και όλης της χώρας Κυριακή και Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μετά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση, πήραν πίσω τη 48ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει.

Η απεργία, που θα έφερνε πλήγμα στον τουρισμό εν μέσω τουριστικής περιόδου αλλά και τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, μπορεί να ανεστάλη, όμως τα προβλήματα και τα κακώς κείμενα στα αεροδρόμια της χώρας και δη εδώ στην Κρήτη, όπως αποκάλυψε η "Νέα Κρήτη", δεν παύουν να παραμένουν. Και το ζητούμενο είναι να θεραπευτούν άμεσα οι "πληγές" που εκθέτουν τουριστικά τον τόπο μας...

Σε ό,τι αφορά την αναστολή της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΥΠΑ, η είδηση έγινε γνωστή αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπία της ΟΣΥΠΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

«Όπως δημόσια τοποθετήθηκε ο κ. υπουργός, υπάρχει πράγματι οικονομική ασφυξία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, τα οποία αφορούσαν στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας. Δήλωσε δε ότι θα παρέμβει προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στη ροή των χρημάτων προς την ΥΠΑ, όπως ούτως ή άλλως πρέπει να συμβαίνει για όλα της τα έσοδα που προέρχονται από την υπερπτήση και τα τέλη αεροδρομίων, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ανταποδοτικότητα των τελών αυτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ και καταλήγει: «Όσον αφορά δε στην άμεση αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, θα διατεθούν 9 εκατ. ευρώ περίπου για συντηρήσεις και αντικατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανολογικών. Μετά τα παραπάνω, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία όλων των παραγόντων του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών, αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία για 31/5 και 1/6/15, σαν ένα ελάχιστο δείγμα γραφής των εργαζομένων στην ΥΠΑ»...

Παρέμβαση ΝΟΔΕ

Η είδηση της αναστολής της 48ωρης απεργίας προκάλεσε ανακούφιση στον τουριστικό κόσμο της Κρήτης, που δεν παύει όμως να "πονοκεφαλιάζει' για τις τραγελαφικές εικόνες, με έλλειψη ακόμα και χαρτιού στις τουαλέτες των αεροδρομίων. Στον απόηχο της προχθεσινής "θερμής" συζήτησης στη Βουλή με φόντο το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Νέας Κρήτης" για τα ''αεροδρόμια χωρίς φτερά'', χθες είχαμε παρέμβαση από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

«Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη στην επερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όσο αφορά τα προβλήματα του τουρισμού και ειδικότερα των υποδομών της χώρας, αντί να ξεκαθαρίσει, χειροτέρευσε τα πράγματα. Οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες οι ασάφειες και η έλλειψη στρατηγικής σε ό,τι αφορά τη συμφωνία μίσθωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που αποτελούν τις πύλες εισόδου της χώρας και προσφέρουν πολλαπλά κέρδη στην ελληνική οικονομία, δε βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων και έχουν άμεσο αντίκτυπο σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, όπως είναι ο τουρισμός.

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου με την επίσκεψή της στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" είχε έγκαιρα επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα, που θα έπρεπε άμεσα, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μη χαθούν και ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε λύσεις που θα δίδουν διέξοδο στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στον τουρισμό», αναφέρει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου προσθέτοντας: «Η συνεχής επιβράβευση των επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τομέα αυτό αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το ρόλο που καλείται να παίξει το κράτος.

Η πρόσφατη διάκριση της κρητικής εταιρείας Union Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα των τουριστικών μεταφορών, με το Βραβείο της Εξαιρετικής Επίδοσης στην κατηγορία "Ευφυή Συστήματα Επιβατικών Μεταφορών", που έλαβε στο διαγωνισμό "Transport and Logistic Awards 2015", αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News