default-image

Προσπάθησαν να κλείσουν τα "φρουτάκια" σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη
Προσπάθησαν να κλείσουν τα "φρουτάκια" σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων συνελήφθησαν στα Χανιά συνολικά επτά άτομα (4 Έλληνες, 1 Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί), ενώ κατασχέθηκαν 13 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ ως προερχόμενο από τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου.

Μάλιστα δύο εξ αυτών που εργάζονταν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν αντιλήφθηκαν ότι θα γινόταν αστυνομικός έλεγχος, κατάργησαν τη λειτουργία του παράνομου παιχνιδιού με τηλεχειριστήριο και ενώ προηγουμένως είχαν επιτρέψει να παίζουν το παράνομο παιχνίδι "φρουτάκια" τέσσερα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το δελτίο της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, πέντε ημεδαποί (45χρονος, 53χρονος, 26χρονη, 52χρονος και 48χρονος) και δύο αλλοδαποί (ένας 57χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 45χρονος υπήκοος Συρίας), για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες (29.05.2015) το μεσημέρι οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, ιδιοκτησίας του 45χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση, σε ειδικά διαμορφωμένα ξύλινα πλαίσια, 13 ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποτελούμενων από οθόνη, κεντρική μονάδα Η/Υ, πληκτρολόγια και κέρσορες, συνδεδεμένων με κεντρική μονάδα Η/Υ που λειτουργούσε ως σέρβερ, στον οποίο ήταν συνδεδεμένοι όλοι οι υπολογιστές οι οποίοι ήταν πρόσφοροι σε πελάτες και θαμώνες του καταστήματος.

Από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας συνελήφθησαν ο 53χρονος και η 26χρονη ως εργαζόμενοι του καταστήματος, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο με τη χρήση τηλεχειριστηρίου κατήργησαν τη λειτουργία απαγορευμένου τυχερού παιγνίου, ενώ είχαν επιτρέψει την παράνομη διενέργεια απαγορευμένου τυχερού παιγνίου "φρουτάκια" στον 52χρονο, τον 57χρονο, το 48χρονο και το 45χρονο, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ ως προερχόμενο από τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία εντός του καταστήματος κλειστού κυκλώματος καταγραφής κινήσεων, αποτελούμενο από οθόνη και καταγραφικό μηχάνημα, χωρία άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News