default-image

Για 12 εκατ. ευρώ "εμφύλιος" στο Δήμο για το Πολιτιστικό

Κρήτη
Για 12 εκατ. ευρώ "εμφύλιος" στο Δήμο για το Πολιτιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοεταιρική κόντρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΔΕΠΤΑΗ με φόντο την αξιοποίηση 12 εκατ. ευρώ! Το στέλεχος της ΔΕΠΤΑΗ και διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Αναστασάκος εξαπολύει ευθείες βολές κατά του Δήμου, με αφορμή, όπως λέει, τις πρακτικές που ακολουθούνται για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου.

Στην έκθεσή του, η οποία κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΠΤΑΗ, εμφανίζεται ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, λέγοντας πως ο Δήμος Ηρακλείου κατακρατεί παράνομα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΤΑΗ, με ποσό που ανέρχεται στα 12.381.870 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονταν για την ολοκλήρωση της Β' φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου.

Το ερώτημα βέβαια που γεννάται είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις πραγματοποιείται αυτή η κατακράτηση, αν πρόκειται περί παράνομης ενέργειας - από τη στιγμή μάλιστα που όχι μόνο δεσμεύεται ένα εξωφρενικό ποσό, αφήνοντας στάσιμα τα έργα στο Πολιτιστικό, αλλά δεσμεύονται από το Δήμο Ηρακλείου ακόμα και οι τόκοι, όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτης Αναστασάκος.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_p17dlflh/

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση: «Οι αποφάσεις τόσο για την πρώτη δημοπράτηση (3/6/2014), όσο και για τη δεύτερη (18/2/2015), εκδόθηκαν χωρίς να έχει η ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ τα χρήματα της Β' φάσης στο λογαριασμό της. Σας γνωρίζω ότι, κατά την άποψή μας, ο Δήμος Ηρακλείου παρανόμως κατακρατεί το ποσό της αύξησης του Μ.Κ. της Επιχείρησης, το οποίο προορίζεται για τη χρηματοδότηση της Β' φάσης και καρπούται ίσως και τη διαφορά των τόκων (για τους οποίους είναι πιθανό να γίνει ειδική διαπραγμάτευση με την ΕΤΕΠ)».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ κ. Ξυλούρη, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του προς τον κ. Αναστασάκο, λέγοντας πως ο ίδιος υπερβάλλει και πως, από τη στιγμή που η Β' φάση του Πολιτιστικού και επισήμως δεν έχει δημοπρατηθεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος τα χρήματα αυτά να δοθούν στα ταμεία της ΔΕΠΤΑΗ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η λέξη "παράνομη" είναι μία ατυχής έκφραση... Δεν τα παρακρατεί παρανόμως ο Δήμος, απλά και μόνο είχε αποφασιστεί αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και επειδή η όλη διαδικασία περνάει από μια γραφειοκρατία εγκρίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από εκεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ο.κ. Τα χρήματα δεν τα έχει πάρει ακόμα η ΔΕΠΤΑΗ γιατί δε έχουν εγκριθεί ακόμα από τον επίτροπο. Άλλωστε η Β' φάση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Έχουμε κάνει τη δημοπράτηση και περιμένουμε προσφορές μέχρι 16 Ιουνίου».

Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News