default-image

Τριήμερο γεμάτο με στίβο και όρια

Μπάσκετ
Τριήμερο γεμάτο με στίβο και όρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεμάτο με σπουδαίες διοργανώσεις στίβου είναι το τριήμερο καθώς αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κυνηγούν μια θέση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων Α' κατηγορίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Και στην Κρήτη διεξάγονται δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Η αυλαία ανοίγει σήμερα με τους αγώνες «Μιραμπέλο 2015», οι οποίοι φιλοξενούνται στο δημοτικό στάδιο Αγίου Νικολάου από τον Αθλητικό Όμιλο Λασιθίου (Α.Ο.Λ.) και το Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου) και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στους αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00.

Για 67η χρονιά «Βενιζέλεια»

Από εκεί και πέρα, με σημαντικές συμμετοχές διεξάγονται την ερχόμενη Δευτέρα 1/6, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, τα «67α Βενιζέλεια», τα οποία διοργανώνονται από το σωματείο Α.Ο. Κύδων Χανίων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να στελεχώσουν τις Εθνικές τους ομάδες στις σημαντικές διοργανώσεις στίβου που ακολουθούν. Αυτό προμηνύει πολύ καλές επιδόσεις, παρότι τα «Βενιζέλεια» τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν μετά τις 9 μ.μ., ενώ να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η παλαιότερη του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας. Ξεκίνησαν το 1938 για να τιμήσουν τη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου και είναι αφιερωμένα στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών.

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες

Την ίδια ώρα, σε γρήγορους ρυθμούς προχωράει η προετοιμασία του Παγκρήτιου Σταδίου ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων Α' κατηγορίας στίβου, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες από δώδεκα ευρωπαϊκά κράτη και φυσικά την Ελλάδα.

Με στόχο την άρτια προετοιμασία του σταδίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Παγκρήτιο Στάδιο, παρουσία του αντιδημάρχου Αθλητισμού Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνου Βαρδαβά, του αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του γενικού διευθυντή της διοργάνωσης κ. Ανδρέα Γκόγκα, του διευθυντή Αγώνων κ. Μάρκου Καλούδη, εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ., εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων και στελεχών του σταδίου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τεχνικά θέματα και λεπτομέρειες για τη λειτουργία του σταδίου, που αφορούν την προσβασιμότητα των θεατών, την παιδική κερκίδα, την τελετή έναρξης και λήξης, τις τεχνολογικές παρεμβάσεις, που είναι απαραίτητες, το πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων που θα εφαρμοστεί, τη φιλοξενία των αθλητών και δημοσιογράφων, καθώς επίσης και τη συμβολή των δεκάδων εθελοντών που θα συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News