Ειδήσεις

Έτοιμος να επιστρέψει μέρος της υπεξαίρεσης ο σεκιουριτάς

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τη δράση του 45χρονου σεκιουριτά, το οποίο διακρίνεται για το ιδιαίτερο σασπένς και τις συνεχείς ανατροπές, έχει να κάνει με τη διαφαινόμενη, τουλάχιστον στα λόγια, πρόθεσή του να προβεί σε μια κίνηση που θα έδειχνε ουσιαστική μεταμέλεια, να επιστρέψει δηλαδή μέρος του ιλιγγιώδους ποσού που υπεξαιρέθηκε από τα χρηματοκιβώτια της εταιρείας ασφαλείας στην οποία εργαζόταν ως διαχειριστής.

Όπως όλα δείχνουν, άμεσα και έμμεσα, φαίνεται να εξελίσσεται άτυπο παζάρι για το ύψος του ποσού που φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει. Όπως φαίνεται, οι πρώτες κρούσεις έχουν ήδη γίνει σε όσους έχουν στραφεί σε βάρος του, ώστε να αποσύρουν τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει, εφόσον βρεθεί τρόπος για να επιστραφεί μέρος του ποσού που έκανε φτερά από τα χρηματοκιβώτια της εταιρείας.

Σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας ασφαλείας έκαναν λόγο για προπέτασμα καπνού από μέρους του βασικού κατηγορουμένου, τον οποίο κάλεσαν να επιστρέψει έστω και την ύστατη στιγμή την κούτα με τα χρήματα, ώστε να αποδείξει στις Αρχές τη μεταμέλειά του.

Η "Νέα Κρήτη" απευθύνθηκε στους συνηγόρους του κατηγορουμένου, ώστε να επιβεβαιώσουν είτε να διαψεύσουν τις πληροφορίες, ωστόσο για μια ακόμη φορά επισήμαναν πως δε θα προβούν σε καμία δήλωση μέχρι τουλάχιστον την ολοκλήρωση της απολογίας του εντολέα τους.

Ο 45χρονος σεκιουριτάς, αν και αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί στις εξελίξεις, θα κληθεί να καταθέσει στην ανακρίτρια τελευταίος τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να δώσει συνολικά εξηγήσεις τόσο για τα κίνητρα της πράξης του, όσο και για το ακριβές ύψος του ποσού που απέσπασε, και ακόμη να δώσει στοιχεία για το πού έχει καταλήξει το πακέτο με τις 576 χιλιάδες ευρώ που φυγάδευσε από τα γραφεία της εταιρείας με κινηματογραφικό τρόπο.

Ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ασφαλείας κ. Χάρης Ρισσάκης παραμένει αμετακίνητος στην έκκληση που απηύθυνε τα πρώτα 24ωρα για την επιστροφή των χρημάτων. Ο ίδιος κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια του Β' Τμήματος, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, συμπληρωματικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της εταιρείας, οι ισχυρισμοί του 45χρονου, ότι παρέδωσε τα χρήματα σε τοκογλύφους, αιτιολογούν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, την οποία και ζήτησαν από τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια