default-image

Bienkowska για προστασία παιδιών από τον διαδικτυακό τζόγο

Ελλάδα
Bienkowska για προστασία παιδιών από τον διαδικτυακό τζόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις ανησυχίες των κ. Μ. Κεφαλογιάννη και κ. Θ. Ζαγοράκη, συμμερίζεται απόλυτα η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος κ. Bienkowska, για την έκθεση των ανηλίκων στον διαδικτυακό τζόγο, όπως αναφέρει στην απάντησή της σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τα ανησυχητικά ευρήματα πρόσφατης πανευρωπαϊκής έρευνας της EUNET-ADB, από την οποία προκύπτει πως το 7,9% των Ελληνόπουλων μεταξύ 14-17 ετών, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παίζει συστηματικά τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η επίτροπος τονίζει, πως είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα προστασίας από δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο, όπως τα τυχερά παιχνίδια, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση των παιδιών στα πλεονεκτήματα του διαδικτύου, όπως η μάθηση, οι δραστηριότητες αναψυχής και άλλες θετικές αλληλεπιδράσεις μέσω του διαδικτύου.

Παράλληλα, η κ. Bienkowska, επισημαίνει την πρωτοβουλία που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, μέσω της οποίας καθορίζονται συγκεκριμένες αρχές με σκοπό την αποτροπή των παιδιών από τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: διαδικασίες αναγνώρισης, αγωγή και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και προειδοποιητικά μηνύματα περί ακαταλληλότητας κάτω από μια ορισμένη ηλικία στις διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια και στους ιστοτόπους τυχερών παιχνιδιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News