Ειδήσεις

Bienkowska για προστασία παιδιών από τον διαδικτυακό τζόγο

Τις ανησυχίες των κ. Μ. Κεφαλογιάννη και κ. Θ. Ζαγοράκη, συμμερίζεται απόλυτα η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος κ. Bienkowska, για την έκθεση των ανηλίκων στον διαδικτυακό τζόγο, όπως αναφέρει στην απάντησή της σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τα ανησυχητικά ευρήματα πρόσφατης πανευρωπαϊκής έρευνας της EUNET-ADB, από την οποία προκύπτει πως το 7,9% των Ελληνόπουλων μεταξύ 14-17 ετών, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παίζει συστηματικά τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η επίτροπος τονίζει, πως είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα προστασίας από δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο, όπως τα τυχερά παιχνίδια, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση των παιδιών στα πλεονεκτήματα του διαδικτύου, όπως η μάθηση, οι δραστηριότητες αναψυχής και άλλες θετικές αλληλεπιδράσεις μέσω του διαδικτύου.

Παράλληλα, η κ. Bienkowska, επισημαίνει την πρωτοβουλία που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, μέσω της οποίας καθορίζονται συγκεκριμένες αρχές με σκοπό την αποτροπή των παιδιών από τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: διαδικασίες αναγνώρισης, αγωγή και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και προειδοποιητικά μηνύματα περί ακαταλληλότητας κάτω από μια ορισμένη ηλικία στις διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια και στους ιστοτόπους τυχερών παιχνιδιών.

Σχόλια