default-image

Στ. Θεοδωράκης; "Η συμφωνία είναι πλέον εθνική ανάγκη"

Ελλάδα
Στ. Θεοδωράκης; "Η συμφωνία είναι πλέον εθνική ανάγκη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα σύννεφα πάνω από τη χώρα πληθαίνουν και δεν νοείται άλλη καθυστέρηση», είπε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης από την Κωνσταντινούπολη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη υπογραφής συμφωνίας.

«Tα σύννεφα πληθαίνουν πάνω από τη χώρα. Είδαμε τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας. Υπάρχουν αναταραχές στα Σκόπια. Και υπάρχουν και μικρά σύννεφα στη σχέση μας με την Τουρκία. Ξαναθυμούνται μερικά πράγματα που νομίζαμε ότι είχανε τελειώσει», εκτιμά ο κ. Θεοδωράκης.

«Άρα είναι και εθνική ανάγκη - πέρα από οικονομική ανάγκη-να τελειώνουμε γρήγορα με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Δε μπορούμε να τρώμε άλλο χρόνο. Δεν το αντέχει η χώρα, δεν το αντέχει ο Ελληνισμός. Νομίζω ότι η κυβέρνηση - ο Πρωθυπουργός δηλαδή- θα πρέπει να κάνει μια τολμηρή κίνηση και να τελειώνει αυτό το μαρτύριο της σταγόνας που ζουν οι Έλληνες», επεσήμανε.

«Άκουσα ότι θέτει η κυβέρνηση θέμα κομματικής πειθαρχίας στον κυβερνητικό συνασπισμό για να ψηφίσει τη συμφωνία. Νομίζω ότι είναι κάτι αρνητικό, κάτι εξευτελιστικό να χρειάζεται η κομματική πειθαρχία για να αποφασίσει μια κυβέρνηση ότι θα πρέπει να μείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης, ό τι θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους. Τα θέματα αυτά ήλπιζα ότι είχανε λυθεί. Το σενάριο της ρήξης είναι ένα σενάριο τριτοκοσμικό για τη χώρα. Άρα θα έπρεπε η κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς κομματική πειθαρχία να ταυτιστεί με την προσπάθεια της χώρας, με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για για να έχουμε μια ευρωπαϊκή πορεία», κατέληξε στη δήλωσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News