Ειδήσεις

Έργα 1 εκατ. € στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου

Σύμβαση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη συντήρηση-αναβάθμιση της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου συνυπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας "ΤΕΧΝΗΚΩΝ ΑΤΕ" Κώστα Μαρκόπουλο.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του για τις εξελισσόμενες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο ΒΟΑΚ αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο τόνισε ότι μέσα στην επόμενη τριετία η Κρήτη θα διαθέτει ένα άλλο ασφαλές οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε: «Στην Περιφέρειά μας συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και στο ΒΟΑΚ. Υπέγραψα σήμερα με τον ανάδοχο του έργου 1 εκατ. ευρώ, για τη συντήρηση-αναβάθμιση της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Παράλληλα με τη συντήρηση που έχει ξεκινήσει στο ΒΟΑΚ, η συντήρηση που γίνεται από την Παχιά Άμμο προς τη Σητεία και οι συντηρήσεις που γίνονται και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες ολοκληρώνουν μια μεγάλη παρέμβαση μέχρι το τέλος του έτους στο ΒΟΑΚ αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παράλληλα έχουμε προετοιμαστεί σε επίπεδο μελετών για να διεκδικήσουμε από τη νέα προγραμματική περίοδο χρηματοδοτήσεις ούτως ώστε μέσα στα επόμενα 3 χρόνια να υπάρχει ένα άλλο ασφαλές οδικό δίκτυο στην Κρήτη».

Σημειώνεται ότι το οδικό έργο που υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης "Συντήρηση-βελτίωση Π.Ε.Ο. Ρεθύμνου-Ηράκλειο" χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη και Χρυσούλα Μελισσουργάκη.

Χαρακτηριστικά του έργου-αντικείμενο της εργολαβίας

Η εργολαβία του έργου περιλαμβάνει καθαρισμό των τάφρων σε όλο το μήκος της παλαιάς εθνικής οδού, από τα όρια ΠΕ Ηρακλείου μέχρι τα όρια ΠΕ Χανίων.

Παράλληλα, σε θέσεις που θα υποδειχθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων θα γίνει καθαρισμός των πρανών, επενδεδυμένοι τάφροι, διαβάσεις με τσιμεντοσωλήνες Φ60, κατασκευή τάπητα από ασφαλτικό σκυρόδεμα και διαγράμμιση σε όλο το μήκος του δρόμου. Επίσης θα γίνει επέκταση τεχνικού 1.300 μ. πριν από το χωριό Αγ. Σίλας (από Πέραμα).

Σχόλια