default-image

ΝΟΔΕ: "Να δοθεί διέξοδος στα αδιέξοδα του τουρισμού"

Κρήτη
ΝΟΔΕ: "Να δοθεί διέξοδος στα αδιέξοδα του τουρισμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να δώσει άμεσα διέξοδο στα αδιέξοδα του τουρισμού ζητά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. με ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει λόγο για «γενικολογίες, αοριστολογίες, ασάφειες και έλλειψη στρατηγικής» σε ό,τι αφορά το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ στην ανακοίνωση, «η απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, στην επερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όσο αφορά τα προβλήματα του τουρισμού και ειδικότερα των υποδομών της χώρας, αντί να ξεκαθαρίσει χειροτέρευσε τα πράγματα.

Οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες οι ασάφειες και η έλλειψη στρατηγικής σε ό,τι αφορά τη συμφωνία μίσθωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που αποτελούν τις πύλες εισόδου της χώρας και προσφέρουν πολλαπλά κέρδη στην ελληνική οικονομία, δε βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων και έχουν άμεσο αντίκτυπο σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας όπως είναι ο τουρισμός.

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου με την επίσκεψή της στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" είχε έγκαιρα επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα, που θα έπρεπε άμεσα, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μη χαθούν και ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε λύσεις που θα δίδουν διέξοδο στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στον τουρισμό.  

Η συνεχής επιβράβευση των επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τομέα αυτό, στα σχέδια και τις συμφωνίες που συνάπτουν, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το ρόλο που καλείται να παίξει το κράτος.

Η πρόσφατη διάκριση της κρητικής εταιρείας Union Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα των τουριστικών μεταφορών, με το Βραβείο της Εξαιρετικής Επίδοσης στην κατηγορία "Ευφυή Συστήματα Επιβατικών Μεταφορών" που έλαβε στο Διαγωνισμό "Transport and Logistic Awards2015", αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δημιουργεί την υποχρέωση στην Πολιτεία να ενσκήψει με μεγαλύτερη σοβαρότητα πάνω στα θέματα του ευαίσθητου αυτού τομέα, στον τομέα του Τουρισμού, αφού απ' αυτόν προσδοκά πολλά η χώρα μας και οι πολίτες της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News