Ειδήσεις

Στις 10 Ιουνίου κληρώνει για τη Δημοτική Αστυνομία

Μέχρι τις 10 Ιουνίου το αργότερο θα πρέπει να έχει αποφασίσει η δημοτική Αρχή Ηρακλείου την επανασύσταση ή μη της Δημοτικής Αστυνομίας, με το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό να ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί και πάλι στο Δήμο να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Από την άλλη όμως εκφράζει τον προβληματισμό του για το κατά πόσο και κάτω από ποιες συνθήκες η επανασύσταση αυτή θα μπορούσε να είναι εφικτή, αφού, από τα 75 άτομα, επιστρέφουν μόλις τα 22 και μάλιστα δίχως υποδομή και εξοπλισμό, όπως εξήγησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί, που, αν και θεωρητικά έχουν επιστρέψει και πάλι στην υπηρεσία, τα προβλήματα που προκύπτουν - όπως το πλήθος των αρμοδιοτήτων που απαιτούν άμεση λύση - είναι πολλαπλά.

Το αποτέλεσμα είναι η Δημοτική Αστυνομία που γνωρίζαμε να μην μπορεί να λειτουργήσει ως είχε, ζητώντας μάλιστα μέριμνα για τις αρμοδιότητες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι οι ίδιες με το ένα τρίτο του προσωπικού.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου συνάντησε τους δημοτικούς αστυνομικούς για τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, εκφράζοντας την επιθυμία και την ανάγκη να επιστρέψουν στα πόστα τους 365 μέρες το χρόνο. Την ίδια ώρα, όμως, εκτός από τον αριθμό των εργαζομένων, ανοιχτό μένει και το θέμα του εξοπλισμού, καθώς από την παλιά Δημοτική Αστυνομία δεν έχουν μείνει ούτε οχήματα, ούτε στολές, αλλά ούτε εξοπλισμός.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί να μην επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία - και αυτό θα πρέπει να περάσει άμεσα από Δημοτικό Συμβούλιο - οι 22 περίπου εργαζόμενοι θα τεθούν στη διάθεση του Δήμου για άλλες υπηρεσίες. Όμως, κανείς δεν αποκλείει να εντάσσουν κάποιες από αυτές που είχε η Δημοτική Αστυνομία, σε ένα διαφορετικό όμως πλαίσιο λειτουργίας.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια