Ειδήσεις

Εξακολουθούν τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ

Εξακολουθούν τα σοβαρά προβλήματα στο ΕΚΑΒ και άλλοι περί άλλα τυρβάζουν, σύμφωνα το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελοντών Αιμοδοτών.

Μετά τη συνέντευξη που έδωσε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ο πρόεδρος του Σωματείου 4ης Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την τοποθέτησή του στη μετάταξη μάχιμου πληρώματος του Τομέα Μοιρών σε διοικητική θέση στο Ε.Κ.Α.Β. Ηρακλείου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου διευκρινίζουν τα παρακάτω:

«1. Η μετάταξη αφορά την αναγνώριση του πτυχίου και του μεταπτυχιακού του συγκεκριμένου ατόμου από Δ.Ε. Πληρ. Ασθενοφόρου-Διασώστης σε Τ.Ε. Νοσηλευτικής και η οποία μετάταξη έγινε σε κενή υπάρχουσα από το 1996 κενή οργανική θέση σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Ε.Κ.Α.Β.

2. Η θέση αυτή μέχρι σήμερα καλυπτόταν από 2 μάχιμα πληρώματα τα οποία μπορούν να επανέλθουν στα καθήκοντά τους.

3. Η συγκεκριμένη μετάταξη δεν έγινε ουδέποτε με κομματικά κριτήρια αλλά με καθ' όλα νόμιμο τρόπο σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τα προσόντα του συγκεκριμένου ατόμου.

4. Συμφωνούμε ότι η ειδικότητα του διασώστη θα έπρεπε να αναβαθμιστεί, αλλά να μην ξεχνάμε ότι μια υπηρεσία όπως το Ε.Κ.Α.Β. πρέπει να στελεχώνεται και από διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους για την εύρυθμη λειτουργία του.

5. Τέλος θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε τοποθετείται δημόσια σε ένα θέμα να είναι πλήρως ενημερωμένος για τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β.

Το Ε.Κ.Α.Β. εξακολουθεί σε πολλούς τομείς να είναι υποστελεχωμένο και επιπροσθέτως ο στόλος του εδώ και χρόνια πεπαλαιωμένος χρήζοντας άμεσα αντικατάστασης της πλειοψηφίας των οχημάτων του».

Σχόλια