default-image

Καταγγελία: Γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά ζήτησαν χρήματα

Κρήτη
Καταγγελία: Γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά ζήτησαν χρήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων προκάλεσαν την Παρασκευή καταγγελίες πολιτών με τις οποίες υποστηρίζουν ότι σε προγραμματισμένα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αυτοί τους ζήτησαν χρήματα.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Διευκρινίζεται ότι ο ασθενής δεν έχει καμία υποχρέωση να καταβάλει χρηματικό αντίτιμο επίσκεψης ή συνταγογράφησης στον ιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον έχει ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται και καθορίσει ραντεβού εντός των ορίων πλαφόν επισκέψεων του ιατρού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην επίσκεψη περιλαμβάνονται τόσο η εξέταση, όσο και η συνταγογράφηση. Εφόσον ζητηθεί χρηματικό αντίτιμο, θεωρείται παράνομο και ο ασθενής δεν υποχρεούται να το καταβάλει.

Εφόσον ο ασθενής αντιληφθεί ότι υπάρχει σχετική παράβαση, μπορεί να απευθυνθεί για καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων (28210 56295).

Όπως υπογραμμίζεται εξάλλου στην ανακοίνωση, με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ υπάρχει η δυνατότητα να μαθαίνουν οι ασφαλισμένοι που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ αν έχει διαθεσιμότητα σε επισκέψεις σε σχέση με το πλαφόν που του έχει χορηγηθεί, ώστε να τηλεφωνήσουν και να πάνε στο ιατρείο του για επίσκεψη δωρεάν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, «στα πλαίσια της προάσπισης των συμφερόντων των ασθενών, θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε περίπτωση που αποδειχθούν καταγγελίες σχετικά με το θέμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News