default-image

Απλές συστάσεις στους "τραμπούκους" του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κρήτη
Απλές συστάσεις στους "τραμπούκους" του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είδηση προκάλεσε αγανάκτηση και ερωτηματικά. Η νέα Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, μετά από συνεδρίαση των καθηγητών, προχώρησε σε απλές συστάσεις προς την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών που φέρονταν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το γεγονός, που επιβεβαιώνεται από την οικογένεια Γιακουμάκη, μεταδόθηκε από την εκπομπή "Φως στο Τούνελ" με την Αγγελική Νικολούλη. Το ερώτημα που ετέθη ήταν για ποιο λόγο έπρεπε να γίνει ολόκληρη συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών, για να καταλήξουμε στην απόφαση της απλής επίπληξης. Θα μπορούσε απλώς να μην έχει γίνει τίποτα...

Αν η απλή επίπληξη προκαλεί απλώς το κοινό αίσθημα, φανταστείτε τι προκαλεί στην οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή. Μέλος της επικοινώνησε με τη διευθύντρια της Σχολής για να διαμαρτυρηθεί. Η απάντηση που φέρεται να έλαβε ήταν ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής διώκεται για παράβαση καθήκοντος. Το λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αν θα ασκηθούν και άλλες διώξεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συντάραξε το πανελλήνιο.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου η Ασφάλεια Ιωαννίνων παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής "Φως στο Τούνελ", που όλοι περιμένουν απόψε οτιδήποτε νέο σχετικό με την υπόθεση, οι αστυνομικοί, αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο των καταθέσεων, κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμφοιτητών του Βαγγέλη.

Για τα κινητά και τους υπολογιστές υπήρξαν μαρτυρίες ότι πιθανόν να έχουν καταγεγραμμένα περιστατικά και σκηνές από την περίοδο που ο Βαγγέλης βρισκόταν εν ζωή. Έτσι, τώρα, αυτά εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία συχνά έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης αρχείων ακόμα και μετά που εκείνα έχουν διαγραφεί.

Όταν ολοκληρωθεί η εξέτασή τους, ίσως προκύψουν καινούργια στοιχεία. Από τα μέχρι τώρα, ωστόσο, φαίνεται πως "κλείδωσε" η εκδοχή της αυτοχειρίας. Όπως έχει "κλειδώσει" στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι το bullying δεν είναι κάτι τόσο μακρινό, αλλά κάτι που μπορεί να συμβαίνει ακριβώς δίπλα μας και στο οποίο μπορεί να μη δίνει σημασία κανείς...

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News