default-image

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν τα νοσοκομεία της Κρήτης

Κρήτη
Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν τα νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία της Κρήτης, με την κατάσταση να έχει φτάσει σε σημείο μηδέν και με τις ελλείψεις να χτυπούν "κόκκινο", όπως μαρτυρούν εργαζόμενοι.

Βενιζέλειο και Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αποδεκατισμένα από προσωπικό, με τις διοικήσεις να χρωστούν έως και 8.000 ρεπό στους εργαζόμενους, με το ποσό των απλήρωτων εφημεριών στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου να έχει φτάσει τα 4 εκ. ευρώ.  

Σε βάρος των ασθενών οι ελλείψεις, όπως μαρτυρούν οι εργαζόμενοι, που λένε ότι η κατάσταση έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί από χθες, ενώ ο ΔΥΠΕάρχης τονίζει ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης αγγίζουν έως και το 50% συνολικά. Βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Μανόλης Συντυχάκης από την Κρήτη, έκαναν σχετική ερώτηση για την απαράδεχτη κατάσταση στη δημόσια υγεία του νησιού.

Την ίδια ώρα, σε οριακή κατάσταση και το ΠΑΓΝΗ, του οποίου τα χρέη αγγίζουν τα 38, 5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 27,5 είναι ληξιπρόθεσμα. Από τα νοσοκομεία του νησιού λείπουν 273 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 94 επιστήμονες, 1000 νοσηλευτές και 112 εργαζόμενοι λοιπόν προσωπικό.

Τα κέντρα υγείας είναι ακόμα ένα μεγάλο αγκάθι για τη δημόσια υγεία της Κρήτης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Κισσάμου όπου υπάρχουν αγροτικά ιατρεία χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και διαδίκτυο για τις ανάγκες της συνταγογράφησης, ενώ στήνονται πρόχειρα αγροτικά ιατρεία σε αποθήκες και καφενεία.

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News