Ειδήσεις

Επίσκεψη κλιμακίου από "Το Ποτάμι" στην Ε.Α.Β.

Κλιμάκιο από Το Ποτάμι, με επικεφαλής το βουλευτή Ηρακλείου Σπύρο Δανέλλη και τα μέλη του Τομέα Άμυνας του κόμματος Χρυσόστομο Ζάκα, Νικηφόρο Νικηφοράκη και Γιώργο Τσιτσιλιάνο μηχανικών αεροσκαφών (ΣΜΑ), επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Β.) στην Τανάγρα, όπου και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες, καθώς και τα τρέχοντα προβλήματα της εταιρίας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση της Ε.Α.Β., η οποία ενημέρωσε το κλιμάκιο για τις διεθνείς συνεργασίες της εταιρίας, την εξωστρεφή δυναμική της, αλλά και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ελλιπή στελέχωσή της.

Κατόπιν, το κλιμάκιο συναντήθηκε με το Δ.Σ. του ενιαίου σωματείου των εργαζομένων της Ε.Α.Β., τα μέλη του οποίου αναφέρθηκαν κυρίως στη συρρίκνωση του προσωπικού, πράγμα που ουσιαστικά απαξιώνει την εταιρία.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, οι οποίες διαθέτουν μηχανολογικό εξοπλισμό ποιότητας, όπου το υψηλής τεχνογνωσίας προσωπικό πραγματοποιεί τη συντήρηση των αεροσκαφών, κατασκευάζοντας παράλληλα εξαρτήματα διαφόρων τύπων για αεροσκάφη, κατόπιν συμβάσεων με διεθνείς αεροπορικούς κολοσσούς, αλλά και τις πολιτικές ή στρατιωτικές αεροπορίες συγκεκριμένων χωρών.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Ε.Α.Β. αποτελεί μια δυναμική και εξωστρεφή εταιρία, πάνω από το 50% του τζίρου της οποίας προέρχεται από τις συνεργασίες που αναπτύσσει με το εξωτερικό.

Αν δεν αντιμετωπιστούν, ωστόσο, άμεσα τα προβλήματά της, όλη αυτή η τεχνογνωσία και οι υποδομές θα καταστούν παρελθόν για τη χώρα μας, η οποία αναζητά την πολυπόθητη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, προκειμένου να ορθοποδήσει.

Σχόλια