Ειδήσεις

"Ναι μεν αλλά από κυβέρνηση για μίσθωση αεροδρομίων"

Ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Νέας Δημοκρατίας - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά τις ασαφείς απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη για τη συμφωνία μίσθωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την γενικολογία, τα ναι μεν αλλά, την αοριστία και την ομιχλώδη στρατηγική σε ότι αφορά την συμφωνία μίσθωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, σήμερα στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα, περισσότερο χειροτέρευσε παρά ξεκαθάρισε τη θέση της Κυβέρνησης - 4 μήνες μετά - γύρω από μια αναμφισβήτητα επικερδή, για το ελληνικό κράτος, συμφωνία.

Η συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών για τη χώρα μας, καθώς αποφέρει άμεσα έσοδα 1,234 δις ευρώ και 22,9 εκ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα. Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου €330 εκατ. ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε ποσό περίπου €1,4 δισ. Εκτός όμως από το οικονομικό όφελος η εν λόγω σύμβαση παραχώρησης αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, δημιουργώντας παράλληλα 1450 άμεσες και 15000 θέσεις έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Το υπουργείο Οικονομικών που βρίσκεται στη μέση του κυκλώνα και ο υπουργός κ. Γ. Βαρουφάκης συνεχίζει να παράγει μηδενικό νομοθετικό έργο, αποφεύγει να ανταποκριθεί στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και αναλώνεται σε υπογραφές αποφάσεων για μετακινήσεις στελεχών και σε συνεντεύξεις σε διεθνή και εθνικά μέσα.

Ενδεικτικά, τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, σε σύνολο 403 αποφάσεων του κ. Γ. Βαρουφάκη, οι 245 αφορούν μετακινήσεις στελεχών κυρίως εκτός έδρας, περισσότερες από 50 αποφάσεις αποτελούν διαδικαστικές διοικητικές πράξεις, άλλες 43 αποφάσεις αφορούν μετακλητά στελέχη και 30 αποφάσεις αφορούν ομάδες εργασίας κ.ο.κ.

Σχόλια