default-image

Συνάντηση Αυγενάκη με στιχουργούς και μέλη της ΑΕΠΙ Α.Ε.

Πολιτισμός
Συνάντηση Αυγενάκη με στιχουργούς και μέλη της ΑΕΠΙ Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου στη Βουλή, μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με στιχουργούς και μέλη του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ Α.Ε. μετά από αίτημά τους προς τον βουλευτή. Στην συνάντηση συμμετείχαν η κ. Εύη Δρούτσα, ο κ. Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο κ. Δημήτρης Ξανθόπουλος και ο κ. Γιάννης Γκιόκας.

Στη συνάντηση έγινε μακρά συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που έχει επισημάνει πολλές φορές κοινοβουλευτικά ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης και έχουν κατά πλειονότητα να κάνουν με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι «πρέπει να υπάρχουν εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, αλλά θα πρέπει να λειτουργούν κάτω από ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και να λειτουργούν με διαφάνεια προς όφελος των πνευματικών δημιουργών και των χρηστών, και βέβαια εναρμονισμένες με τις συνθήκες της αγοράς».

Η συζήτηση ήταν παραγωγική, έγινε σε καλό κλίμα και δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές να συνεχιστεί η συνεργασία ζήτηση σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης κατ' αρχήν, συνεργασία με εκπροσώπους των βασικών κλάδων που κάνουν χρήση μουσικής (ξενοδόχων, εστιατόρων, καφεπωλών κ.ά.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News