default-image

Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στα Μάλια

Κρήτη
Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγύρι στις 31 Μαΐου, παραμονή του Αγίου Πνεύματος, συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών "Εστία", ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μαλίων και οι εθελοντές "Σαρπηδονίστας", στον προαύλιο χώρο γύρω από το γραφικό εκκλησάκι στο λιμάνι των Μαλίων, στις 9 το βράδυ.

Το πατροπαράδοτο έθιμο αναβιώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Μάλια. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η ομαδική συνεστίαση με παραδοσιακό φαγητό το περίφημο κλέφτικο στη λαδόκολλα, το καλό κρασί, το πλούσιο μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ο χορός από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου, ντυμένα με τις αυθεντικές παραδοσιακές στολές, εγγυώνται σε όσους παρευρεθούν ευχάριστη διασκέδαση και ωραίο ξεφάντωμα, σε ένα γραφικότατο περιβάλλον πλάι στη θάλασσα, μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Η εκλεκτή πολυπληθής παρουσία των συγχωριανών και φίλων που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους την όμορφη βραδιά θα επισφραγίσουν την επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης.

Επομένως, η ομορφιά και η γραφικότητα του χώρου, σε συνδυασμό με το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, είναι μια καλή επιλογή για μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα, δίνοντας μια χαρούμενη νότα στη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε σήμερα».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News