Ειδήσεις

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής το "αντίο" στον Αρ. Βλάσση

Έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, το ζωγράφο Αριστείδη Βλάσση, αποχαιρέτησε χθες το Ηράκλειο. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου, η σορός του διακεκριμένου εικαστικού πέρασε μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου κατά τραγική ειρωνεία αυτές τις μέρες φιλοξενείται μεγάλη έκθεση με έργα του.

Η κηδεία του τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, όπου πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο τον άξιο καλλιτέχνη, που αναπαύεται πλέον στο νέο κοιμητήριο του Ηρακλείου.

Ο Αριστείδης Βλάσσης "έφυγε" από τη ζωή το απόγευμα της Τρίτης και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του σε ηλικία μόλις 68 ετών.

Ποιος ήταν

Γεννημένος στο Ηράκλειο το 1947, έζησε και δημιούργησε στην πόλη μέχρι το 1994, οπότε μετέβη στην Αθήνα. Τα κινητικά του προβλήματα λειτούργησαν ως έμπνευση για δημιουργία και ο διακεκριμένος Ηρακλειώτης δημιούργησε ένα πολύ σημαντικό εικαστικό έργο.

Παρουσίασε 23 ατομικές εκθέσεις και πήρε μέρος σε 16 ομαδικές, ενώ έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στο Μουσείο Βορρέ, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στις συλλογές της Αγροτικής και Ιονικής Τράπεζας, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στην ΕΤΒΑ, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στο Βέλγιο, στη συλλογή της Γκαλερί Racines, στις συλλογές Β. Φρυσίρα, Κ. Σχιζάκη και Ι. Γρυσπολάκη, στη Συνεταιριστική Τράπεζα, στην Τράπεζα Εργασίας κ.α. Ο Αριστείδης Βλάσσης είχε ακόμη φιλοτεχνήσει εξώφυλλα σε βιβλία και μελέτες, καθώς και σε ποιητικές συλλογές, ενώ το 1993 τιμήθηκε με το "Βραβείο Καζαντζάκη" από το Δήμο Ηρακλείου.

Σχόλια