default-image

Νέες αποκαλύψεις για την υπεξαίρεση-"μαμούθ"

Κρήτη
Νέες αποκαλύψεις για την υπεξαίρεση-"μαμούθ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απίστευτο παρασκήνιο που οδήγησε στην κινηματογραφική κλοπή σε βάρος της εταιρείας ασφαλείας στο Ηράκλειο καλούνται να φωτίσουν όσοι γνώριζαν τις κινήσεις του 45χρονου σεκιουριτά, ο οποίος βαρύνεται με κακουργηματικές διώξεις. Εκτός από τους τρεις υπαλλήλους που εμπλέκονται στη δικογραφία, υπάρχουν και άλλα πρόσωπα στη σκιώδη ζωή του κατηγορουμένου, τα οποία έχουν ήδη καταθέσει προανακριτικά και αναμένεται να κληθούν από τη Β' ανακρίτρια για περαιτέρω εξηγήσεις.

Κεντρικό ρόλο στην έρευνα που έχει μεσολαβήσει διαδραματίζει και μια 49χρονη γυναίκα, η φίλη του σεκιουριτά, η οποία κλήθηκε από την πρώτη στιγμή να πει όσα γνώριζε για τις τελευταίες κινήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια αναφέρει πλήρη άγνοια για την υπεξαίρεση. Αντιθέτως, παρότι είχε αντιληφθεί πως εκείνος ήταν δέσμιος του τζόγου, δηλώνει ότι του δάνεισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ το προηγούμενο διάστημα, για να καλύψει υποχρεώσεις που είχε δημιουργήσει.

«Η ενασχόλησή του με τον τζόγο ήταν σχεδόν εθιστική. Δεν ήξερα όμως αν και πόσα χρωστάει. Το 2013 πούλησα ένα δικό μου ακίνητο και του δάνεισα 40.000 ευρώ, από τα οποία μου επέστρεψε περίπου 30.000 ευρώ. Βρεθήκαμε το προηγούμενο βράδυ (της υπεξαίρεσης). Ήταν πολύ πιεσμένος. Αν και τον ρώτησα επανειλημμένα, δε μου είπε τίποτα», όπως έχει περιγράψει, αρνούμενη κάθε άλλη εμπλοκή στη δράση του 45χρονου.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_zxw4ahn7/

Απειλές

Αίσθηση προκαλούν και τα όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής οι τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι πλέον κατηγορούνται ως συνεργοί του, παρότι αρνούνται ότι οικειοποιήθηκαν έστω και ένα ευρώ. Οι ίδιοι φέρονται να επαναλαμβάνουν σταθερά ότι κινδύνευαν με απόλυση κάθε φορά που του ζητούσαν να βάλει τέλος στην παράνομη δράση του. Δύο εξ αυτών μάλιστα είχαν αποχωρήσει προσωρινά από την εταιρεία ασφαλείας φοβούμενοι τις επιπτώσεις, καθώς, όπως έχουν αναφέρει, ο 45χρονος, στον οποίο καταλογίζουν ότι τους ανάγκαζε να του παραδίδουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που περιείχαν οι θήκες των ΑΤΜ, φαινόταν πλέον ότι δεν είχε πρόθεση να επιστρέψει τα χρήματα, όπως τους έλεγε αρχικά για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους.

«Μην αγχώνεσαι, θα το καλύψω εγώ. Μου έχει τύχει μια αναποδιά γι' αυτό έχω καθυστερήσει. Θα τα επιστρέψω άμεσα», φέρεται να απαντούσε όταν ο ένας από τους νεαρούς υπαλλήλους τον είχε πιέσει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα πριν βρεθούν μπλεγμένοι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του.

Ο 45χρονος πάντως, όταν εμφανίστηκε για να παραδοθεί, με γραπτή δήλωσή του προς τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές δηλώνει πως τέλεσε μόνος το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, καλύπτοντας τους υφισταμένους του και εκφράζοντας «ειλικρινή μεταμέλεια». Παράλληλα, με το ίδιο έγγραφο ζητά την προστασία της Αστυνομίας κατά την προσαγωγή του και κάθε εμφάνισή του στις εισαγγελικές Αρχές, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή τη δική του, όσο και των μελών της οικογένειάς του.

Αντιδράσεις από την εταιρεία: Θα ζητήσουν τη δίωξή του για ξέπλυμα χρήματος

Οι αιτιάσεις του πρώην διαχειριστή της εταιρείας ασφαλείας για κύκλωμα τοκογλύφων που απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του προκαλούν αντιδράσεις. Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της εταιρείας κ. Διονύση Βέρα, εφόσον ο 45χρονος εμείνει και στην απολογία του στον ίδιο ισχυρισμό, προτίθεται να ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Την παρέμβαση της Αρχής έχει ήδη ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με την πλήρη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το αίτημα αφορά τόσο στους τέσσερις κατηγορουμένους, όσο και ένα ακόμη άτομο από το στενό περιβάλλον του 45χρονου, το οποίο δεν αποκλείεται να συνδέεται με τη φυγάδευση της κούτας με τα λεφτά της υπεξαίρεσης.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News