default-image

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη δίκη για το βιασμό

Κρήτη
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη δίκη για το βιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η διακοπείσα δίκη για την υπόθεση του προπονητή που κατηγορείται πως βίασε αθλήτριά του σε ηλικία περίπου 13 ετών.

Χθες το πρωί, κατά τη συνέχεια της αποδεικτικής διαδικασίας, πρώτοι το λόγο πήραν οι γονείς της 28χρονης σήμερα κοπέλας, αλλά και ο σύζυγός της, οι όποιοι περιέγραψαν από τη δική τους πλευρά τα όσα συνέβησαν και αφορούν στην υπόθεση, αλλά και τον τρόπο που έμαθαν τα όσα φέρεται να υπέστη η 13χρονη τότε.

«Μου ήρθε σοκ», ανέφερε ο πατέρας της. «Φοβόταν η μικρή τότε. Έλεγε πως είναι προπονητής και αυτή πώς θα δικαιωθεί; Πως τον ξέρει όλη η Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Αυτοί προσπαθούσαν να τα συγκαλύψουν από τότε. Η κόρη μου άλλαξε σχολείο για να τον αποφύγει. Ήμουν αντίθετος για τη σχέση με το δεύτερο προπονητή, αλλά είχα περάσει την πρώτη ταλαιπωρία».

Σύμφωνα με τη μητέρα της κοπέλας, έμαθε για τα όσα το παιδί της φέρεται να βίωσε στα χέρια του προπονητή από την ψυχολόγο στην οποία πήγε η κόρη της.

«Μου είπε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο. Δεν μπορούσα να ακούσω! Το μυαλό μου δεν ήθελε να το δεχτεί!». Η μητέρα κατά την κατάθεσή της ανέφερε πως, όταν είχε συνοδεύσει σε αγώνες στην Καστοριά την κόρη της, χτύπησε την πόρτα του δωματίου, που ήταν κλειδωμένη, και μέσα ήταν ο προπονητής και έκανε μασάζ στο παιδί της. «Δε μου "ήρθε", αλλά δεν μπορούσα να το φανταστώ».

Επιπροσθέτως, χωρίς να ξέρει για την υπόθεση του βιασμού, αποφάσισε να απομακρύνει το παιδί της από τον προπονητή, όταν άκουσε πως υπήρξαν φήμες για αναβολικά.

Όπως κατέθεσε ο σύζυγος της 28χρονης, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τι είχε συμβεί με τον προπονητή της, «τη ρώτησα αν την είχε βιάσει και έκλαιγε μισή ώρα. Ενημέρωσα όλους τους προπονητές. Την άλλη μέρα ήρθε στο σπίτι της προέδρου ο προπονητής για να το συζητήσουμε και έλεγε πως θα αυτοκτονήσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σχέση του με την κοπέλα ξεκίνησε αργότερα, αφού τον εμπιστεύτηκε και την είχε βοηθήσει. Σήμερα είναι παντρεμένοι, έχουν οικογένεια, αλλά κάποιες φορές εξαιτίας αυτής της υπόθεσης τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ακολούθησε η κατάθεση ενός θείου της κοπέλας, στον οποίο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, η κοπέλα φέρεται να είπε: «Με βίαζε επανειλημμένα, αλλά με απειλούσε και έλεγε πως θα αυτοκτονήσει».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την έκρηξη των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, που θέλησαν να τον μηνύσουν.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μια αθλήτρια, η οποία ανέφερε: «Δε μου άρεσε ο τρόπος του προς το τέλος του μασάζ. Με ενόχλησε, το είπα, μετά έφυγα. Ήταν η πρώτη φορά που μου έκανε μασάζ. Ήμουν 15 ετών. Η κίνηση απείχε πολύ από τη θεραπευτική κίνηση».

Η κοπέλα συμπλήρωσε πως το είπε στους γονείς της τότε, αλλά πως σήμερα, στα 27 της χρόνια, θα έλεγε πως δεν ήταν προκλητική η στάση του. Χθες κατέθεσε και η τότε πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου, αλλά και μια ξαδέρφη του κατηγορουμένου.

Τόσο οι δικαστές και οι ένορκοι, όσο και η εισαγγελέας της έδρας ρώτησαν την πρόεδρο του συλλόγου γιατί τότε δεν είπε στους γονείς της κοπέλας τα όσα της κατήγγειλε ο προπονητής και σήμερα σύζυγος της 28χρονης και γιατί δε μίλησε και με το ίδιο το κορίτσι για να μάθει ακριβώς τι συνέβη.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος στις 14 Μαΐου, όταν ξεκίνησε η δίκη, στη σύντομη τοποθέτησή του ενώπιον του δικαστηρίου είπε πως όσα αναφέρει η κοπέλα είναι αναλήθειες και ψέματα και πως δεν υπήρξε ποτέ βιασμός αλλά ερωτική σχέση.

Η δίκη χθες διεκόπη για να συνεχιστεί στις 3 Ιουνίου, στις 11 το πρωί.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News