default-image

Παρέμβαση Μαριά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ελλάδα
Παρέμβαση Μαριά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έκανε στις 19/5/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «η λιτότητα στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει στρατιές φτωχών και ανέργων και αυτό έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Επίσης ο Νότης Μαριάς ανέφερε ότι στην Ισπανία έχουμε χιλιάδες καταγγελίες για πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους καθώς οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές εξώσεις.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι στην Ελλάδα το μνημόνιο οδήγησε σε μια τεράστια υπερχρέωση των νοικοκυριών καθώς έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους συμπολίτες μας και το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Έτσι υπάρχουν πλέον χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά που οφείλουν στεγαστικά δάνεια και καταναλωτικά δάνεια στις τράπεζες και για το λόγο αυτό στην Ελλάδα θεσπίστηκε διαδικασία αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στην παρευρισκομένη αρμόδια Επίτροπο κ. Γιουρόβα κατέληξε: «Η τρόικα όμως κα. Γιουρόβα, γιατί εκεί συμμετέχει και η Κομισιόν, θέλει να σταματήσει αυτή η προστασία, δηλαδή η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Επίσης δε συμφωνεί η τρόικα, δηλαδή η Κομισιόν, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και ο κ. Ντράγκι αρνήθηκε αυτή τη ρύθμιση που θέλουμε. Επομένως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News