default-image

Αλέξης Τσίπρας: "Είμαστε κοντά σε συμφωνία" (video)

Οικονομία
Αλέξης Τσίπρας: "Είμαστε κοντά σε συμφωνία" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την οικονομία, θα αναδιαμένει βάρη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα» πιστεύει ότι «η κυβέρνηση θα μπορεί να παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία». Μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε για μισθούς και συντάξεις ούτε για καταθέσεις».

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, κάλεσε όλους να δείξουν ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. «Δεν είμαστε μόνοι μας» ανέφερε και προειδοποίησε για «αντικρουόμενες θέσεις μεταξύ θεσμών, για χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις» αλλά ακόμα και «εντός των χωρών διαφορετικές σκοπιμότητες».

«Το τελευταίο διάστημα μπορεί να υπάρξουν πιέσεις» ανέφερε και αρκετοί που θα δημιουργήσουν «ψευδή εικόνα κινδύνου» και υπογράμμισε ότι «διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας για την ελληνική οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Να κλείσουμε όλοι τα αυτιά στις Κασσάνδρες και τους κινδυνολόγους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε στους μισθούς, ούτε στις συντάξεις, ούτε στις καταθέσεις. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία» είπε κλείνοντας ο κ. Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News