Ειδήσεις

Χανιά: Αναβολή δίκης για τα επεισόδια της 25ης Μαρτίου 2012

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη δίκη των τριών διαδηλωτών για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2012.

Η νέα ημερομηνία θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα, ενώ η δίκη που είχε αριθμό 35 σχετικό πινάκιο δεν έγινε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στην οποία συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Χανίων, το Εργατικό Κέντρο, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, η Πρωτοβουλία Πολιτών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητές Αρχιτεκτονικής, και πολλοί άλλοι φορείς και οργανώσεις με αίτημα την οριστική αθώωση των κατηγορουμένων.

Το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ «καταγγέλλει τη σύλληψη των τριών συναδέλφων στα γεγονότα της 25ης Μαρτίου του 2012 και το σύρσιμο τους στα δικαστήρια και δηλώνει ότι: Και αυτό το κρούσμα προστίθεται σε μια σειρά διώξεις, όπως οι επιστρατεύσεις εργατών, ή οι συλλήψεις συνδικαλιστών στα Χανιά και πανελλαδικά.

Η ίδια λογική εφαρμόζεται και αφορά στο πώς θα περάσουν την πολιτική τους οι εκάστοτε κυβερνήσεις και ΕΕ με στόχο να στρώσουν το δρόμο στο μεγάλο κεφάλαιο για να μπορέσει να ανακάμψει από την κρίση του όσο πιο εύκολα γίνεται έχοντας κερδίσει για το μέλλον φτηνούς και αναλώσιμους εργάτες, λαό χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, λαό χωρίς βούληση.

Η γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στο αναφαίρετο δικαίωμά τους να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται και απαιτεί να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες που τους βαραίνουν».

Αντώνης Νομικός

Σχόλια