Ειδήσεις

Τέσσερις ακόμη συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Άλλη μια επιχείρηση παράνομης εξόδου από τη χώρα στέφθηκε από αποτυχία… Τέσσερα άτομα επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Ιταλία και Γαλλία, όμως βρέθηκαν με χειροπέδες.

Οι τέσσερις νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες (26.05.2015) το πρωί, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, συνελήφθησαν ένας 19χρονος και ένας 28χρονος, υπήκοοι Συρίας, μία 21χρονη υπήκοος Κονγκό και ένας 25χρονος υπήκοος Τόγκο, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Μάλτας προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό το Μιλάνο Ιταλίας, ο 28χρονος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, ενώ η 21χρονη και ο 25χρονος Αρχών Γαλλίας, για να ταξιδέψουν με προορισμό το Παρίσι Γαλλίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια