Ειδήσεις

"Άριστη επίδοση" για τον ΟΛΗ για τις υπηρεσίες του λιμανιού

Συνεχίζοντας να αποσπά διακρίσεις για τη στρατηγική του επένδυση στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας και για τις καινοτόμες υπηρεσίες του στην εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας και των περιοδικών ή μόνιμων χρηστών, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. βραβεύτηκε για μία ακόμη φορά.

Αυτή τη φορά απέσπασε βραβείο για την άριστη επίδοσή του στην κατηγορία "Βέλτιστη Εξυπηρέτηση Πελατών-Πολιτών", στα πλαίσια του διαγωνισμού Transport and Logistics Awards 2015 που διοργανώνεται για 2η χρονιά από το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδας (ILME), την Boussias Communications και το Supply Chain Institute, σε συνεργασία με κριτική επιτροπή.

Η βραβευμένη υποψηφιότητα που η διοίκηση του ΟΛΗ κατέθεσε στο διαγωνισμό είχε τον τίτλο "Λιμάνι Ηρακλείου-Νέες υποδομές, διαδικασίες και οργανωσιακές υποδομές για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών".

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούντο από αναγνωρισμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου και εξέχοντα στελέχη της αγοράς με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν όλες τις καλές πρακτικές, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, των Μεταφορών και των Συγκοινωνιών.

Στην τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 20:00, στο Balux Prive, παρευρέθηκαν 350 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς του κλάδου  της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών στη χώρα μας και βραβεύτηκαν οι πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας, ο οποίος δήλωσε: «Η προσπάθεια συνεχίζεται με στρατηγικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, μέσω στρατηγικών συνεργασιών όλων των τοπικών και εθνικών φορέων. Μόνο μέσα από τη συνεργασία θα μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, να επαυξήσουμε τις εμπειρίες των επισκεπτών μας, με σκοπό να τους βοηθήσουμε να εξερευνήσουν-ζήσουν-απολαύσουν τον προορισμό μας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Είναι τιμή για εμάς το δωδέκατο αυτό βραβείο, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, «ο ΟΛΗ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στην κατάρτιση ενός φιλόδοξου Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης. Ενός σχεδίου που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, αλλά και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα και την κοινωνία το σύνολο της έκτασής του.

Με βάση αυτό το σχέδιο η διοίκηση του Οργανισμού προσπαθεί να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς την (τακτική) επιβατηγό ναυτιλία, να αναπτύξει περαιτέρω με ειδικές υποδομές και πρωτοβουλίες την κρουαζιέρα, να οργανώσει αποτελεσματικά και με διεθνή εμβέλεια τους εμπορευματικούς χώρους του λιμένα και να αξιοποιήσει κατά το καλύτερο και πιο φιλικό -προς την πόλη και τους πολίτες- τρόπο τη χερσαία ζώνη, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου/ιστιοπλοϊκού τουρισμού και χώρων αναψυχής (εστίασης, αθλητισμού, πολιτισμού).

Ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας αποτελεί μια ρεαλιστική προσέγγιση των δυνατοτήτων του λιμένος Ηρακλείου και των δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν στα όρια ευθύνης της ΟΛΗ. Α.Ε. Όλες οι παρεμβάσεις του Οργανισμού επιδιώκουν να εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και όλους τους μόνιμους (ή περιοδικούς) χρήστες του λιμένα.

Ο σχεδιασμός και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την υλοποίηση του έργου, όπως κατατέθηκαν και με τη συμμετοχή μας, εμπεριέχουν σημαντικά και καινοτόμα στοιχεία στον τομέα του σχεδιασμού των διαδρομών (safe routes) προς την πόλη, στον τομέα για την ενημέρωση των πολιτών (info-kiosk, φυλλάδια-χάρτες-οδηγοί σε πολλές γλώσσες, segway, "Creative Crete", Heraklion City Guide mobile app, επιγραφές με σφραγίδες κώδικα QR, Διαδραστικού Ηλεκτροκινούμενου Όχηματος) στον τομέα της αναμόρφωσης των διαδικασιών ασφαλείας, check-in επιβατών/αποσκευών κ.λπ., στην προσπάθεια για δημιουργία ενός cruise terminal στον αερολιμένα, στον τομέα των διαδικασιών ασφαλείας και ελέγχου με την απόκτηση Κινητής Μονάδας Ασφαλείας (Mobile Security Vehicle αλλά και στη βελτίωση της γενικής προσπελασιμότητας με την προμήθεια του ειδικού οχήματος για μεταφορά ΑμεΑ».

Σκοπός της διοίκησης του Οργανισμού, όπως αναφέρει, είναι να συνεχίσει με αποφασιστικότητα την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 με πολύ απτά αποτελέσματα, να συνεχίσει να χτίζει πάνω στη θετική αυτή εξέλιξη και να της δώσει μια βιώσιμη προοπτική, στοχεύοντας «να γίνει το Ηράκλειο, για τα επόμενα χρόνια, σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, να γίνει εγγυητής στην περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών στον τουρισμό, στην εφαρμογή τεχνολογιών και πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Σχόλια