Ειδήσεις

Διεθνές συνέδριο μακροοικονομικής ανάλυσης στο Ρέθυμνο

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 19ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης στις 28-30 Μαΐου 2015 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι καθηγητές Michael Haliassos (Goethe University Frankfurt), Philip Strahan (Boston College), Wolf B. Wagner (Tilburg University) και Kenneth D. West (University of Wisconsin - Madison).

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά, συμμετέχουν καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων χωρών, καθώς και ερευνητές και στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Μακροοικονομική πολιτική, Μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μακροοικονομικά των αναπτυσσόμενων χωρών, Χρηματοοικονομικές και συναλλαγματικές κρίσεις, Εμπειρικές μέθοδοι στη Μακροοικονομική και χρηματοοικονομική, Νομισματική πολιτική, Οικονομική ανάπτυξη, Τιμές και πληθωρισμός, Αγορές εργασίας, Οικονομικοί κύκλοι, και Διεθνής χρηματοοικονομική.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Eurobank.

Σχόλια