Ειδήσεις

Χάκερς επιτέθηκαν στην εφορία των ΗΠΑ

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η αμερικανική φορολογική υπηρεσία, με αποτέλεσμα να κλαπούν φορολογικά δεδομένα περίπου 100.000 πολιτών.

Όπως παραδέχθηκε η ίδια η υπηρεσία (IRS), χάκερ κατάφεραν να αποσπάσουν από μια τρίτη πλευρά προσωπικές πληροφορίες (ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης) και να τις χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία της εφορίας στο Διαδίκτυο.

«Εξασφάλισαν από μια εξωτερική πηγή επαρκείς πληροφορίες για να ξεπεράσουν μια διαδικασία επαλήθευσης πολλών σταδίων, συμπεριλαμβανομένων κυρίως ερωτήσεων επαλήθευσης στις οποίες μόνον οι ίδιοι οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να απαντήσουν», διευκρίνισε.

Η ηλεκτρονική επίθεση σημειώθηκε μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαΐου. Καταγράφηκαν σχεδόν 200.000 επιθέσεις και περίπου οι μισές κατέληξαν σε κλοπές δεδομένων.

Ωστόσο σύμφωνα με την IRS, δεν κινδυνεύει η ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος μέσω του οποίου γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις στο Ίντερνετ.

Το περιστατικό αυτό συνέβη την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τραπεζικοί κολοσσοί, πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων μεγάλης κλίμακας, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχία στον Λευκό Οίκο.

Σε πρόσφατη έκθεση οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες χαρακτήρισαν τις ηλεκτρονικές επιθέσεις ως μια από τις κύριες απειλές για την χρηματοπιστωτική ασφάλεια στις ΗΠΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια