default-image

Χανιά: Ο προσκοπισμός δίνει στα παιδιά "Μια υγιεινή ιδέα"

Κρήτη
Χανιά: Ο προσκοπισμός δίνει στα παιδιά "Μια υγιεινή ιδέα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για ενημέρωση των παιδιών πάνω στη σωστή διατροφή, εκπαιδεύει τα παιδιά όλης της χώρας.

Σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ξεκινάει ένα πρότυπο πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης στα Συστήματα Προσκόπων και πιο συγκεκριμένα στα Λυκόπουλα όλης της χώρας. Η καμπάνια έχει τίτλο "Μια υγιεινή ιδέα" και στόχος είναι να μυηθούν τα παιδιά από τα πρώτα τους κιόλας χρόνια στην έννοια της σωστής διατροφής.

Έτσι, το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 οι Αγέλες Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων και 3ου Συστήματος Προσκόπων Χανίων ανοίγουν την αγκαλιά τους για όλα τα παιδιά ηλικίας 7-11 ετών προκειμένου να τα μυήσει στη σωστή διατροφή. Η δράση αυτή θα λάβει χώρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας από τις 12:00 μέχρι τις 14:30.

«Σας περιμένουμε λοιπόν για πολύ παιχνίδι, κέφι και διασκέδαση», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ο προσκοπισμός

Ο προσκοπισμός είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη σε μέλη κίνηση με 30 εκατομμύρια παιδιά και ενηλίκους εθελοντές στην αγκαλιά του.

Όπως αναφέρει ο αρχηγός του 2oυ Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων, «κάθε χρόνο η "παρέα" αυτή μεγαλώνει. Η γνώση μέσα από το παιχνίδι, η ηγεσία μέσα από την υπευθυνότητα και οι εμπειρίες μέσα από τη δράση είναι μερικά από τα σημαντικά στοιχεία που υφαίνουν τον προσκοπισμό στην σύγχρονη εκδοχή του. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, ενδιαφερόντων και θα είναι χαρά μας να τον δεχτούμε στον κόσμο του προσκοπισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News