default-image

Τρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

Κρήτη
Τρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιθέσεις σε ανθρώπους, τους οποίους δαγκώνουν χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια απειλή σε βάρος τους, έχουν κάνει αδέσποτα στο Ηράκλειο, σε διάφορες γειτονιές, τα τελευταία 24ωρα, θέτοντας σε συναγερμό τον Φώτη Φωτάκη και τον Κώστα Βιολάκη, τους δύο... πανταχού παρόντες υπαλλήλους του Κυνοκομείου Ηρακλείου, που ανταποκρίνονται άμεσα στις εκκλήσεις των κατοίκων.

Μάλιστα, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ λένε πως για να κάνουν τη δουλειά τους βρίσκονται και οι ίδιοι εκτεθειμένοι διαρκώς στον κίνδυνο να δεχτούν επίθεση από αδέσποτους σκύλους!

Χθες μόνο καταγράφηκαν τρεις περιπτώσεις πολιτών, που αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκυλιών, στην περιοχή της Λοφούπολης, της λεωφόρου Δημοκρατίας αλλά και στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου ηλικιωμένος πήγε να ανάψει το καντήλι συγγενούς του και έπεσε θύμα αδέσποτου, που τον δάγκωσε στο πόδι.

Όπως λέει συγκεκριμένα ο Φώτης Φωτάκης, «ο άνθρωπος ήταν μεγάλης ηλικίας και το αδέσποτο τον δάγκωσε στο πόδι. Έτσι και στην περίπτωση αυτή χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

«Δεν προλαβαίνουμε»

Από την πλευρά του, ο Κώστας Βιολάκης λέει ότι «τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε για πρόβλημα από αδέσποτα είναι πάρα πολλά και δεν προλαβαίνουμε τα περιστατικά».

Μια επίθεση ακόμη ήταν αυτή που δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής ένα 12χρονο αγόρι τη στιγμή που πήγαινε στο σχολείο. Ο μαθητής δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο στη λεωφόρο Κνωσού. Έντρομοι οι δάσκαλοι, ο διευθυντής του σχολείου, αλλά και οι γονείς του ζήτησαν τη μέριμνα του Δήμου Ηρακλείου, εξηγώντας ότι τα αδέσποτα πλέον έχουν πολλαπλασιαστεί και τα παιδιά φοβούνται να βγουν ακόμα και από τα σπίτια τους.

Όπως μας είπε η μητέρα του παιδιού, ο γιος της, σύμφωνα με όσα της ανέφερε, δεν έκανε κάποια κίνηση κατά του σκυλιού. Μόνο το κοίταξε και τότε το τετράποδο, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση, επιτέθηκε στο μαθητή και τον δάγκωσε στο πόδι. Ο μαθητής πήγε στη συνέχεια στο σχολείο κλαίγοντας, με σκισμένο παντελόνι, και είπε στο διευθυντή και τους δασκάλους τι του είχε συμβεί. Μάλιστα, η μητέρα του μας είπε ότι το παιδί πλέον, πέρα από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί, του έχει δημιουργηθεί και φοβία, με συνέπεια να φοβάται να πάει στο σχολείο μόνο του.

Οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, λέγοντας ότι τα πρωινά συνεχώς μπαίνουν αδέσποτα και μέσα στο σχολείο. Δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση και λένε ότι φοβούνται για την ασφάλεια τόσο των μαθητών όσο και των ίδιων των εκπαιδευτικών.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_mlnnv7wa/

Θα θανατώνονται

Για κατάσταση που πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, που επιρρίπτει τις βασικότερες ευθύνες σε όσους εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους. Σημείωσε μάλιστα πως το μόνο μέτρο που μπορεί να ενεργοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου για να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη κατάσταση είναι μέχρι και η θανάτωση των ζώων που επιτίθενται σε ανθρώπους, όπως προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός.

«Σκυλιά που έχουν επιτεθεί σε παιδιά ή σε πολίτες θα θανατώνονται», όπως χαρακτηριστικά λέει, «εφόσον δεν υπάρξει υιοθεσία από κάποια ζωόφιλη οργάνωση ή από κάποιο ζωόφιλο πολίτη».

Όπως διευκρινίζεται, στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου και κυρίως σε περιοχές με ελεύθερες εκτάσεις, που κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να αφήνουν, δίχως να αποκαλύψουν τα ίχνη τους, τα κατοικίδιά τους, το θέμα τείνει να μετατραπεί σε εφιάλτη, καθώς τα ζώα πολλαπλασιάζονται και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους πολίτες καθημερινά γίνονται μεγαλύτεροι.

Χριστόφορος Παπαδάκης, Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News