default-image

Στο Δημ. Συμβούλιο Ιεράπετρας η λειτουργία του νοσοκομείου

Κρήτη
Στο Δημ. Συμβούλιο Ιεράπετρας η λειτουργία του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας σήμερα το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του νοσοκομείου. Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα προς τους πολίτες να δώσουν δυναμικό "παρών" διεκδικώντας τα αυτονόητα για την υγεία.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται:

«Η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας καλεί τους κατοίκους του δήμου μας να συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει συγκαλέσει, για την Τετάρτη 27/5, ο Δήμος Ιεράπετρας, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας.

Με δεδομένη την κατάσταση διάλυσης που βρίσκεται το νοσοκομείο μας, η οποία επιδεινώνεται και οξύνεται καθημερινά, θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής.

Σύσσωμη η κοινωνία της Ιεράπετρας, η οποία κρατά, με τους αγώνες της, ζωντανό και λειτουργικό το νοσοκομείο μας εδώ και πέντε χρόνια, είναι αυτή που μπορεί να αντιστρέψει την πορεία της κατάρρευσης και να επιβάλει το σεβασμό στο δικαίωμά της να έχει άμεση πρόσβαση στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Απαιτούμε:

* Την άμεση αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος της Παθολογικής Κλινικής, που παραμένει ουσιαστικά κλειστή για πάνω από δύο χρόνια και την επαναλειτουργία της 30 μέρες το μήνα.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών της να βρουν με πιο τρόπο θα γίνει αυτό, έως ότου πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι μόνιμοι διορισμοί που απαιτούνται (το λιγότερο δύο).

* Την άμεση επίλυση του οξύτατου προβλήματος έλλειψης προσωπικού στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα που έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία όλου του νοσοκομείου.

Είναι, και πάλι, θέμα των αρμόδιων υπηρεσιών να λύσουν τις όποιες διαδικαστικές δυσκολίες και να βρουν άμεσα λύσεις τόσο προσωρινές - αν είναι απαραίτητο - όσο και μόνιμες.

* Να δρομολογηθούν όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου μας.

* Να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Να προστεθούν οι οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών.

Με αγώνες και κινητοποιήσεις θα υπερασπιστούμε και πάλι το νοσοκομείο μας και το δικαίωμά μας να έχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας και δωρεάν υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News