Ειδήσεις

Άγ. Νικόλαος:"Σύγχρονος Δήμος" για τη μετακίνηση περιπτέρου

Να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να αναζητηθούν ευθύνες ζητά η δημοτική παράταξη του Αγίου Νικολάου "Σύγχρονος Δήμος" αναφορικά με τη μετατόπιση περιπτέρου επί της Ρούσσου Κούνδουρου στη χερσαία ζώνη λιμένα του Αγίου Νικολάου.

Αναλυτικά, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «με την 146/27-4-2015 απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη από την πλειοψηφία, απεφασίσθη η μετακίνηση του περιπτέρου που βρίσκεται επί της Ρ. Κουνδούρου πλέον των 60 ετών!!! Ήταν μια προσπάθεια του παρακείμενου καταστηματάρχη για μετακίνηση του περιπτέρου και είχε απασχολήσει και την προηγούμενη δημοτική Αρχή που αποφάσισε την τοπική μετατόπιση. Η απόφαση ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση παρόδιων.

Ο λιμενάρχης Αγίου Νικολάου με το 681/31-3-2015 έγγραφό του ενημερώνει ότι δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση του περιπτέρου στη χερσαία ζώνη λιμένα που αποτελεί "ιδιάζοντα χώρο ιδιαίτερης σημασίας". Αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε στην πρόταση με βάση το έγγραφο του λιμενάρχη και ακόμα γιατί υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις πλην της χερσαίας ζώνης.

Μάθαμε ότι την επομένη έγινε συνεδρίαση στο Λιμενικό Ταμείο με την παρουσία του δημάρχου, όπου παρά το έγγραφο του λιμενάρχη πάρθηκε απόφαση να μετακινηθεί το περίπτερο στη χερσαία ζώνη.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν χωρίς να έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το περίπτερο μετακινείται στη χερσαία ζώνη!!!

Το ερώτημα είναι ποιος ανέλαβε την ευθύνη και έδωσε εντολή για την παράνομη μετακίνηση;

Ο λιμενάρχης ως καθ' ύλην αρμόδιος προχώρησε σε διοικητικά μέτρα και παραπέμφθηκε η υπόθεση στην Εισαγγελία, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Παράλληλα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για την παράνομη κατάληψη.

Τα ερωτήματα πολλά αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα απαράδεκτο. Στο κέντρο του λιμανιού, στη χερσαία ζώνη, τοποθετήθηκε άλλο ένα εμπόδιο προς τη θάλασσα για να μην υπάρχει οπτική όχληση στο κατάστημα!

Σήμερα 25/5/2015 (σ.σ. χθες) έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την έγκριση μετακίνησης του περιπτέρου το οποίο ήδη έχει μετακινηθεί! Προσβολή, υποτίμηση του συμβουλίου, ευτελισμός των συμβούλων; Προφανώς τέτοια απόφαση δεν μπορεί και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας να προχωρήσει.

Αντιθέτως πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα η οποία έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα .

Τα ερωτήματα είναι αρκετά:

1. Πώς πάρθηκε απόφαση στο Λιμενικό Ταμείο ενάντια στο νόμο και πώς αιρετοί μπορούν να παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία. Και μάλιστα σε μια περίοδο που δεχόμαστε τα πλήγματα από αυτή την τακτική των διοικούντων.

2. Ποιος έδωσε εντολή να μετακινηθεί το περίπτερο χωρίς εγκριτική απόφαση; Υπάρχουν διοικητικές ευθύνες;

3. Πώς έρχεται εκ των υστέρων στο Δ.Σ. εισήγηση για αποδοχή μιας σειράς παρανόμων πράξεων και αφού ήδη έχει συντελεστεί η μετακίνηση;

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπήρξαν υποσχέσεις και συμφωνίες για να προχωρήσουν τόσο εξόφθαλμα αντικανονικές διοικητικές ενέργειες. Φοβούμαστε ότι η ιδιοκτήτης και ο εκμεταλλευτής εγκλωβίστηκαν.

Θεωρούμε ότι η δικαιοσύνη αλλά και η διοίκηση πρέπει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να αναζητηθούν ευθύνες».

Σχόλια