default-image

Σάρωσε η Κρήτη στις εκλογές των διευθυντών ξενοδοχείων

Κρήτη
Σάρωσε η Κρήτη στις εκλογές των διευθυντών ξενοδοχείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Τα έξι από τα εννέα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου προέρχονται από την Κρήτη, ενώ πρόεδρος, με τριετή θητεία, επανεξελέγη ο Γιώργος Πελεκανάκης. Ο κ. Πελεκανάκης συνεχίζει έτσι να είναι ταυτόχρονα πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Οι εκλογές έγιναν το περασμένο Σάββατο 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο "Απολλώνια", στο Ηράκλειο. Από την Κρήτη εκλέχθηκαν ο Γεώργιος Πελεκανάκης (πρόεδρος), ο Δημήτρης Κουμπαράκης (γενικός γραμματέας), ο Κώστας Κυπριωτάκης (ταμίας), ο Γιάννης Σπανάκης, ο Γεώργιος Σφακιανάκης και ο Αλέξανδρος Σωμαράς (μέλη).

Εκτός Κρήτης εκλέχθηκαν ο Γεώργιος Ματσίγκος (Α' αντιπρόεδρος ), ο Νίκος Μανταμόπουλος (Β' αντιπρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μουστακάκης (μέλος).

Η Κρήτη "σάρωσε", λοιπόν, στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Ζητήσαμε από τον κ. Πελεκανάκη να μας πει πού το αποδίδει αυτό, με δεδομένο ότι μπορεί το νησί μας να είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά τουριστικά μέρη.

Ο κ. Πελεκανάκης απέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών στις πολύπλευρες προσπάθειες ανάδειξης της Ομοσπονδίας διευθυντών ξενοδοχείων, που μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους φορείς ως επίσημος συνομιλητής στον τομέα τουρισμού.

Οι πρώτοι στόχοι της νέας διοίκησης είναι:

• Η συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

• Συνεργασία με διεθνείς φορείς του τουρισμού και συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια αυτών.

• Συνέχιση της προσπάθειας επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

• Μεγαλύτερη συνεργασία με φορείς του τουρισμού και συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα σε εκθέσεις, συνέδρια, workshops, κ.λπ.

• Η άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών για ανάλυση των θεμάτων σχετικά με την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ και την επίπτωσή του στο τουριστικό μέλλον της χώρας.

• Η δραστηριοποίηση όλων των συλλόγων της Ομοσπονδίας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών.

Ανησυχία… "Πάγωμα" στις κρατήσεις

Οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού ανησυχούν για το "πάγωμα" στις κρατήσεις. Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο κ. Πελεκανάκης, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που απαιτούνται, ώστε να κλείσει με θετικό πρόσημο η σεζόν. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, «τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως είχαν ξεκινήσει. Η αβεβαιότητα που επικρατεί "φρενάρει" τις κρατήσεις, που το τελευταίο διάστημα έχουν παγώσει».

Τον ρωτάμε τι φοβούνται οι ξένοι και το σκέφτονται να έρθουν στην Ελλάδα και απαντά: «Οι ξένοι όταν ακούνε ακόμα και για ενδεχόμενο πτώχευσης, δε νιώθουν την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει η ομαλή διεξαγωγή των διακοπών τους εδώ». Υπάρχουν πελάτες, κυρίως επαναλαμβανόμενοι, που τηλεφωνούν στα ξενοδοχεία, ζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση, πριν κάνουν την όποια κράτηση. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι, οι οποίοι απλά δεν κάνουν κράτηση. Το σκεπτικό τους είναι να μη ρισκάρουν να χαλάσουν τις διακοπές τους. Να κλείσουν φέτος κάπου αλλού και του χρόνου βλέπουμε. Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα δε θα πάει πουθενά... Και του χρόνου στη θέση της θα είναι...

Αυτό είναι το σκεπτικό πολλών εν δυνάμει επισκεπτών, όπως μας το περιγράφει ο κ. Πελεκανάκης, και καταλήγει: «Η κυβέρνηση πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες, ας μη χαθούν άλλοι»...

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News