default-image

Τραγωδία στην Κίνα: 38 νεκροί από φωτιά σε γηροκομείο

Κόσμος
Τραγωδία στην Κίνα: 38 νεκροί από φωτιά σε γηροκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε έναν οίκο ευγηρίας στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο για την ασφάλεια στην εργασία.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, πρόσθεσε το Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται τις τοπικές αρχές, και διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας της πόλης Πινγκντινγκσάν, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χενάν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, κατέληξε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πυκνό καπνό να υψώνεται από το κτίριο που στεγάζει τον οίκο ευγηρίας, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε πρατήριο καυσίμων.

Οι πυρκαγιές και τα βιομηχανικά δυστυχήματα δεν αποτελούν ένα σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, στην οποία συχνά δεν γίνονται σεβαστές οι προδιαγραφές για την ασφάλεια, οι εργάτες δεν έχουν την σωστή εκπαίδευση ή τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προστατευθούν από τα ατυχήματα.

Τον Ιούνιο του 2013, συνολικά 119 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά σε ένα σφαγείο πουλερικών στην βορειοανατολική Κίνα, το οποίο δεν είχε μια έξοδο κινδύνου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Η πυρκαγιά αυτή ήταν η πιο φονική που έχει καταγραφεί εδώ και δώδεκα χρόνια στην Κίνα.

Πηγή: nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News