default-image

Διώξεις για την υπεξαίρεση-μαμούθ

Κρήτη
Διώξεις για την υπεξαίρεση-μαμούθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση βρίσκονται πλέον τόσο ο 45χρονος σεκιουριτάς, όσο και τρεις ακόμη υπάλληλοι της εταιρείας ασφαλείας που εκτελούσε εντολές τους. Παράλληλα με την ποινική δίωξη που άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας , σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στη υπόθεση, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος αναμένεται να βρεθεί πλέον αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές, προκειμένου να καταθέσει επίσημα όσα υποστηρίζει για τα κίνητρα της υπεξαίρεσης-μαμούθ.

Η ποινική δίωξη για το 45χρονο αφορά σε υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, η οποία υπερβαίνει τις 120.000 €. Για τους τρεις υπαλλήλους που έχουν παραδεχτεί ότι γνώριζαν πως αποσπούσε χρήματα αλλά πίστευαν ότι θα τα επιστρέψει, η δίωξη αφορά σε άμεση συνέργεια στο σκέλος της κατ' εξακολούθηση τέλεσής της. Η δικογραφία πέρασε πριν από λίγη ώρα στα χέρια της αρμόδιας ανακρίτριας γι αυτό και δεν είναι γνωστό αν συντρέχουν λόγοι έκδοσης εντάλματος είτε ενταλμάτων.  

Σύμφωνα με το συνήγορο των τριών υπαλλήλων, οι ίδιοι βρίσκονται στη διάθεση της δικαιοσύνης, παρότι αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την υπεξαίρεση.

Τα οπτικά ντοκουμέντα για τον τρόπο με τον οποίο φυγάδευσε την κούτα με το μισό και πλέον εκατομμύριο ευρώ έχουν προκαλέσει σάλο, αλλά και "πυρετό" σε όσους έλκονται από την "επικήρυξη" των 300 χιλιάδων ευρώ, που είναι διατεθειμένη να πληρώσει ο ασφαλιστικός οργανισμός που καλύπτει την εταιρεία σε όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό του 1.159.000 ευρώ.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος από το ποσό που υπεξαιρέθηκε σταδιακά από τα ΑΤΜ φαίνεται πάντως να έχει έτσι και αλλιώς καταλήξει σε "ξένα χέρια", καθώς ο 45χρονος φαίνεται να εξελίχθηκε το τελευταίο διάστημα σε παθιασμένο τζογαδόρο. Το προηγούμενο 24ωρο από την εξαφάνισή του φέρεται μάλιστα να πόνταρε ούτε λίγο ούτε πολύ 5.000 ευρώ σε ποδοσφαιρικό στοίχημα.

«Είναι στοιχεία που τώρα έρχονται στα χέρια μας. Δε σας κρύβω ότι πιστεύω ότι πόνταρε συνεχώς και μεγαλύτερα ποσά γιατί ίσως είχε στο μυαλό του τη σκέψη να καταφέρει να επιστρέψει το αρχικό ποσό. Όταν δεν τα κατάφερε, αποφάσισε να τινάξει όλους εμάς στον αέρα για να σωθεί ο ίδιος», αναφέρει στη "Νέα Κρήτη" ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Χάρης Ρισσάκης, ο οποίος επιμένει στην έκκλησή του προς το 45χρονο να επιστρέψει όσα χρήματα έχουν απομείνει και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να τον βοηθήσει.

Στο πεδίο των αστυνομικών ερευνών, στο μικροσκόπιο βρίσκεται άτομο από το στενό περιβάλλον του σεκιουριτά. Δεν αποκλείεται να είναι εκείνος που παρέλαβε τη σκυτάλη και την κούτα με τα λεφτά σε ραντεβού που είχε κλειστεί γύρω από το Βενιζέλειο, τα Σπήλια, είτε άλλο σημείο γύρω από τη λεωφόρο Κνωσού, όπου κάμερες έχουν καταγράψει τη διέλευση του 45χρονου με την κούτα φορτωμένη στη μοτοσυκλέτα του.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News