Ειδήσεις

Μπλόκο στις εργασίες συντήρησης του κτιρίου Ευαγγελισμού

Ανέβηκαν το πρωί οι τόνοι μεταξύ πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης και καταληψιών στο κτίριο του Ευαγγελισμού, με αφορμή την έναρξη εργασιών συντήρησης του κτιρίου προκειμένου να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος ατυχήματος για διερχόμενους πολίτες.

Οι καταληψίες εξέφρασαν την αντίθεση τους στον πρύτανη κ. Στεφάνου λέγοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να εισέλθει στο χώρο το συνεργείο για τις αναγκαίες εργασίες, επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι έχουν ήδη δρομολογήσει σχετικές εργασίες με χρήματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τον πρύτανη συνόδευε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος εξήγησε στους καταληψίες τον κίνδυνο που ελλοχεύει εξαιτίας των διαβρώσεων και όχι μόνο, κατάσταση όπως είπε επικίνδυνη η οποία έχει αποτυπωθεί από την Πολεοδομία Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σχετικές οδηγίες της Πολεοδομίας για το κτίριο του Ευαγγελισμού, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έγινε διαγωνισμός με ανάθεση σε ανάδοχο για τα έργα υποστήριξης του κτιρίου.

Εργασίες, οι οποίες… πάγωσαν μετά από έντονη αντίδραση των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι διατύπωσαν τις θέσεις τους στον πρύτανη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στα δεκάδες άλλα επικίνδυνα κτίρια του Ηρακλείου.

Ο διάλογος απέβη άκαρπος, με τον πρύτανη, το κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αποχωρούν από το σημείο.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει τι τελικά θα συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς και οι δύο πλευρές εμφανίζονται ανυποχώρητες.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια