default-image

ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης: Αύξηση της χρηματοδότησης του Τ.Π. Leader

Κρήτη
ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης: Αύξηση της χρηματοδότησης του Τ.Π. Leader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, για το τοπικό πρόγραμμα Leader, εξασφάλισε η Ομάδα Τοπικής Δράσης ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ με απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης.

Η προκήρυξη, η οποία θα είναι συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 2 εκατ. €, αφού στο επιπλέον ποσό θα συμπεριληφθούν και αδιάθετες πιστώσεις, θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αμέσως μετά την έγκρισή της από το υπουργείο, ενώ μέσω αυτής θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ) με την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αριθμό 8078/4-5-2015 (ΦΕΚ 884/19-5-2015) εξασφάλισε για το τοπικό πρόγραμμα Leader, έπειτα από σχετικό αίτημα, επιπλέον κατανομή πιστώσεων ύψους 1.400.000,00 €.

Η υποβολή του αιτήματος προήλθε από το στόχο της Ομάδας Τοπικής Δράσης για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών πόρων και έπειτα από διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τοπικό πληθυσμό.

Η προκήρυξη η οποία θα είναι συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 2.000.000 €, αφού στο επιπλέον ποσό θα συμπεριληφθούν και οι αδιάθετες πιστώσεις του τοπικού προγράμματος, θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αμέσως μετά την έγκρισή της από την ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020 του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μέσω της προκήρυξης θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους πάνω από 4.000.000,00 €.

Οι δράσεις που θα περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη (3η) προκήρυξη αφορούν σε: α) επιχειρηματική δραστηριότητα (βιοτεχνίες, μεταποίηση, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), β) διαφοροποίηση της αγροτικής παραγωγής (παραδοσιακά καφενεία, χώροι γευσιγνωσίας, ειδικές μορφές τουρισμού κ.λπ.), γ) δράσεις που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά, δ) δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον κ.λπ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News