Ειδήσεις

Κι άλλες λιποθυμίες στα εξεταστικά κέντρα

Άλλες δύο μαθήτριες κατέρρευσαν σήμερα μέσα στα εξεταστικά κέντρα, μην αντέχοντας την πίεση πανελλαδικών εξετάσεων. Πρόκειται για δύο υποψήφιες λυκείων του νομού Ηρακλείου, που λιποθύμησαν, λίγη ώρα αφότου είχαν πάρει στα χέρια τους τα θέματα των πανελλαδικών.

Στα σχολεία έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Με τη συνοδεία ενός μέλους της λυκειακής επιτροπής σε κάθε περίπτωση, τα κορίτσια μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η μία υποψήφια λιποθύμησε σε λύκειο της πόλης του Ηρακλείου, ενώ επρόκειτο να δώσει Αρχαία Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Η δεύτερη λιποθύμησε σε λύκειο της περιφέρειας του νομού, ενώ επρόκειτο να δώσει Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης.

Και οι δύο υποψήφιες, μέσω των κηδεμόνων τους, δήλωσαν ότι επιθυμούν την επανεξέτασή τους στο μάθημα των Αρχαίων και των Μαθηματικών αντίστοιχα. Αφού προσκομίσουν, λοιπόν, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις ιατρικές γνωματεύσεις, θα δώσουν ξανά το μάθημα, στο πλαίσιο των συμπληρωματικών εξετάσεων, τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, οργανωτικά, σήμερα, όλα κύλησαν καλά, ενώ το θετικό είναι πως έχουμε λιγότερα κρούσματα αντιγραφής σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιώργος Μανουσάκης.

Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια