default-image

Στ. Θεοδωράκης: "Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων"

Κρήτη
Στ. Θεοδωράκης: "Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χανίων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο κ. Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Λαρίσης και υπεύθυνο υγείας του κόμματός του Κώστα Μπαριώτα, επισκέφτηκε το νοσοκομείο της πόλης, όπου και ενημερώθηκε από τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος για τη λειτουργία του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά υποστήριξε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ακόμα όρθιο λόγω κυρίως των προσπαθειών που καταβάλλει το προσωπικό και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για την υγεία, επισημαίνοντας ότι για αυτό υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του τόπου τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε, «ο λαός μας λέει ότι με την υγεία δεν παίζουμε. Φοβάμαι όμως ότι αυτές τις απλές φράσεις η κυβέρνηση δεν τις κατανοεί και παίζει με τα θέματα της υγείας.

Είμαστε μπροστά σε μια τουριστική περίοδο και στα Χανιά, όπως και σε άλλες περιοχές, είναι πολύ σημαντικό να είναι όρθιο το σύστημα υγείας. Και αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας είναι όρθιο μόνο επειδή υπάρχουν κάποιοι πατριώτες γιατροί, πατριώτες νοσηλευτές και υπάλληλοι που δουλεύουν χωρίς λεφτά, χωρίς ρεπό, χωρίς καμία παύση.

Θα πρέπει η κυβέρνηση όπως βρίσκει λεφτά για κάποιες άλλες προτεραιότητες που θεωρεί αυτή σημαντικές, επί παραδείγματι εξοπλιστικά προγράμματα, δαπάνες σε κάποιες υπηρεσίες των υπουργείων, να βρει τα απαραίτητα κονδύλια έστω και τώρα, για να δουλεύει στοιχειωδώς το σύστημα υγείας.

Είναι για μας η πρώτη προτεραιότητα - θα κάνουμε ερωτήσεις, επερωτήσεις παρεμβάσεις.

Το θέμα είναι οι υπουργοί να ανοίξουν και λίγο τα αφτιά τους και τα μάτια τους προς την κοινωνία.

Δεν ωφελεί τίποτα εμείς να κάνουμε μια ερώτηση και να παίρνουμε μια τυπική απάντηση μετά από είκοσι ημέρες.

Αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά στον κόσμο βλέπουμε ότι είναι δύσκολο να τα κάνουν. Τουλάχιστον να ακούσουν τις άμεσες ανάγκες του κόσμου και να υλοποιήσουν κάποιες από αυτές.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων είναι τραγική. Κρατιέται όρθιο μόνο γιατί υπάρχουν πατριώτες οι οποίοι δουλεύουν».

Από τα Χανιά ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι τα προβλήματα της υγείας είναι διαχρονικά, επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτό και στα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν τον τόπο.

Όπως είπε, «είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες του παλιού συστήματος. Οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, των παλιών υπουργών υγείας.

Εμείς ως αμέτοχοι από εκείνα τα εγκλήματα εκείνης της εποχής μπορούμε να τα παρατηρούμε και να δίνουμε τις σωστές ερμηνείες τους.

Το τι έκαναν όμως λάθος οι προηγούμενοι, το τι έκανε λάθος ο Σαμαράς, το ότι υπάρχει ένα σύστημα υγείας ναρκοθετημένο χωρίς λεφτά, δεν είναι άλλοθι να συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση την πολιτική.

Το θέμα είναι πόσο ψηλά, πόσο προτεραιότητα έχεις το θέμα της υγείας. Έχω την αίσθηση ότι βολεύονται με πολύ μικρά μπαλώματα και δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα το σύστημα υγείας, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν.

Το παλιό σύστημα λοιπόν, και εδώ βάζω και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, θα πρέπει να καταλάβει ότι πρώτα από όλα υπάρχει το σύστημα υγείας το οποίο θα πρέπει να βοηθηθεί.

Το Ποτάμι θα προσπαθήσει να επαναφέρει το θέμα στην πρώτη γραμμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δυσαρμονία» στο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε ερώτηση μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Χανίων σχετικά με τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

«Το 80% του ελληνικού λαού θέλει παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ και δυστυχώς χθες μάθαμε ότι μόνο το 56% της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει παραμονή στην Ευρώπη και ευρώ, ενώ το 44% θέλει ρήξη και δραχμή. Αυτή η δυσαρμονία, για να χρησιμοποιήσω έναν πολύ ευγενικό όρο, πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ τον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Δε θα πρέπει να είναι δέσμιος του κόμματός του - θα πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία, η οποία κοινωνία θέλει να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης μέσα στην Ευρώπη. Εμείς δεν αλλάζουμε άποψη, το λέω γιατί υπάρχουν διάφορα σχόλια από πολιτικούς μας αντιπάλους που μας καλούν να υπαναχωρήσουμε και να ζητήσουμε ανταλλάγματα. Εμείς δε ζητάμε ανταλλάγματα. Εμείς ψηφίζουμε τη συμφωνία που έρχεται από την Ευρώπη για να κρατηθεί η Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης χωρίς καμία διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και βεβαίως μετά θα αρχίσει η αυστηρή κριτική για το τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας».

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News