Ειδήσεις

"Έρως-Αντέρως": Την Τετάρτη η ημερίδα της Ομάδας Πρόληψης

"Έρως-Αντέρως: Μια συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες 2015" είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" και θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, μουσικά δρώμενα, κινηματογράφο, θέατρο και χορό (βλ. Website: www.eros-anteros.gr) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Σκοπός της ημερίδας, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" Μαρία Αλατζόγλου, «είναι μέσα από διεπιστημονική και καλλιτεχνική προσέγγιση να φέρουμε στο προσκήνιο ένα ξεχασμένο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό μύθο και να γίνει μια προσπάθεια να καταγραφούν τα πρόσωπα του Έρωτα και του Αντέρωτα διαχρονικά, πρόσωπα που γεννήθηκαν από τη σημαντικότερη ίσως ανάγκη του ανθρώπου να εμπιστευτεί το απρόβλεπτο, δίνοντας νόημα στη ζωή του και συνέχεια στον εαυτό του. Ίχνη των δύο αυτών μυθικών προσώπων εντοπίσαμε σε μαρμάρινη πλάκα που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Ρωμαϊκή περίοδος) και στην Κρήνη Μοροζίνη».

Όπως αναφέρει η κ. Αλατζόγλου, στο διάστημα του ενάμιση μήνα αφότου κοινοποιήθηκε η πρόθεσή μας, σημαντικοί επιστήμονες και καλλιτέχνες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν με εισηγήσεις τους στην προγραμματιζόμενη διοργάνωση. Δυστυχώς, λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπορούν να αξιοποιηθούν όλοι. Η μεγάλη ανταπόκριση όμως μας κάνει να πιστεύουμε βάσιμα ότι η σχεδιαζόμενη ημερίδα θα σηματοδοτήσει τη θεμελίωση στην πόλη μας ενός ετήσιου, βιώσιμου θεσμού με θέμα τον "Έρωτα-Αντέρωτα" που θα απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα και θα γίνει πόλος έλξης σημαντικών και καινοτόμων εκδηλώσεων Τέχνης αλλά και επιστημονικών-φιλοσοφικών προσεγγίσεων και προβληματισμών».

«Η ημερίδα θα συμβάλει σε μια ουσιαστική διερεύνηση αυτού του τόσο σημαντικού (πανανθρώπινα και διαχρονικά) θέματος και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία καθιέρωσης στην πόλη μας μιας ετήσιας συνάντησης επιστημόνων, φιλοσόφων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο», καταλήγει η κ. Αλατζόγλου.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας και περιλήψεις των ομιλητών εδώ

Δείτε παρακάτω το διαφημιστικό σποτ της εκδήλωσης:

Σχόλια