Ειδήσεις

Τρίωρη στάση εργασίας από τους εργαζόμενους ΔΕΥΑ Χερσονήσου

Ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας και στο βάθος... απολύσεις "βλέπουν" από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Χερσονήσου, που προχωρούν αύριο σε 3ωρη στάση εργασίας και παράλληλα σε "απόβαση" στο Δημοτικό Συμβούλιο...

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου συζητείται την Τρίτη 26 Μαΐου το σοβαρό θέμα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών που εμείς οι εργαζόμενοι παρέχουμε στη ΔΕΥΑΧ και η ανάθεσή τους σε εργολάβους.

Είναι μια διαδικασία που μεθοδεύεται εδώ και πολύ καιρό, ξεκινώντας από την ανάθεση σε εργολάβο της συντήρησης των Μονάδων Βιολογικών Καθαρισμών, μέρους της καταμέτρησης υδρομέτρων, και τελευταία με την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση και τη συντήρηση του δικτύου.

Η απόφαση διαχωρισμού της άρδευσης από την ύδρευση και η επιστροφή της άρδευσης στις υπηρεσίες του Δήμου Χερσονήσου στην ίδια λογική είναι ενταγμένη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Ηρακλείου και επισημαίνεται ακόμα: «Όλα δείχνουν ότι και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΧ θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Ο Δήμος Χερσονήσου άλλωστε είναι "πρωτοπόρος" στις ιδιωτικοποιήσεις, αφού μια σειρά από αυτές (καθαριότητα, πράσινο) είναι ήδη ιδιωτικοποιημένες ή μεθοδεύεται να ιδιωτικοποιηθούν (δημοτικός φωτισμός).

Τις συνέπειες αυτής της μεθόδευσης θα τις δεχτεί στην πλάτη του ο λαός του Δήμου Χερσονήσου, με τα υπέρογκα τιμολόγια που μαγειρεύονται, με τη χειροτέρευση της ποιότητας του νερού και των παρεχόμενων υπηρεσιών και οπωσδήποτε εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΧ, αφού δε θα υπάρχουν υπηρεσίες να εργαστούμε, και "νόμιμα" θα χάσουμε τη δουλειά μας και θα βρεθούμε στο δρόμο, είτε θα υποχρεωθούμε να εργαστούμε στον εργολάβο με εξευτελιστικούς μισθούς και μεροκάματα»...

Σχόλια