default-image

Ν. Μαριάς: "Άμεση έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα"

Κρήτη
Ν. Μαριάς: "Άμεση έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση έξωση της τρόικας από την ΕΚΤ ζήτησε με παρέμβασή του στις 21/5/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «η ανάπτυξη στην Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν εγκαταλειφθεί η πολιτική της λιτότητας, εάν δε ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους με διαγραφή του επονείδιστου χρέους».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σε σχέση με την Ελλάδα θα ήθελα να σημειώσω ότι ο κ. Ντράγκι έχει αποκλείσει παράνομα την πατρίδα μου από το πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης. Έτσι, ενώ δαπανά 60 δισ. ευρώ το μήνα για αγορά κρατικών ομολόγων και ιδιωτικού χρέους, έχει επιβάλει πιστωτική ασφυξία στην Ελλάδα που χρειάζεται πιστώσεις τόσο για ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία όσο και για να μπορέσει το Ελληνικό Δημόσιο να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Αυτό γίνεται γιατί η ΕΚΤ ενεργεί ως δανειστής της Ελλάδας και όχι ως δήθεν ανεξάρτητη νομισματική Αρχή. Η σύγκρουση συμφερόντων στο πλαίσιο της ΕΚΤ θα πάψει να υπάρχει όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φύγει από την τρόικα, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετώντας στις 10 Μαρτίου 2015 την τροπολογία που υπέβαλα, η οποία καλεί για έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα, όπως το ζήτησε επίσης και ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Pedro Villalon στην υπόθεση C-62/14».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Ν. Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News