Ειδήσεις

Καρέ-καρέ η κινηματογραφική κλοπή του 45χρονου σεκιουριτά

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι κάμερες καταγράφουν το "κόλπο γκρόσο" του 45χρονου σεκιουριτά που προσποιείται μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του πως μεταφέρει λιπαντικά, για να φύγει από τα γραφεία της εταιρείας κουβαλώντας στην κούτα ούτε λίγο-ούτε πολύ 576 χιλιάδες ευρώ!

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε η "ΚΡΗΤΗ TV", οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος αποτυπώνουν καρέ-καρέ τις κινήσεις του 45χρονου, που προδίδουν απόλυτο σκεδασμό και ψυχραιμία στην εκτέλεση του σχεδίου με το οποίο τίναξε στον αέρα την εταιρεία και τους συναδέλφους του, που έμειναν εμβρόντητοι ανοίγοντας το πρωί της Δευτέρας το χρηματοκιβώτιο. Το μεγαλύτερο σοκ ήρθε ωστόσο, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, όταν άνοιξαν οι κάμερες…

Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. κρατά κλειστά τα χαρτιά, οι πληροφορίες που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η εταιρεία μαζί με άλλα βίντεο από τη διαδρομή που ακολούθησε για να φυγαδεύσει τα χρήματα δείχνουν πως κινήθηκε με το μηχανάκι κατά μήκος της λεωφόρου Κνωσού με κατεύθυνση προς τα Σπήλια, όπου φαίνεται να έκρυψε τη λεία του, είτε τον περίμενε συνεργός του για να μεταφέρει την κούτα σε άλλο σημείο.

Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καλεί τον σεκιουριτά να επιστρέψει τα χρήματα που προέρχονται από τράπεζα που συνδέεται με το δημόσιο τομέα, καθώς τόσο οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας ασφαλείας, όσο και της τράπεζας αναμένεται να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία στην Εισαγγελία τα οποία είναι ικανά να οδηγήσουν σε ποινική δίωξη για κατάχρηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, κατηγορία που επισείει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η εταιρεία ασφαλείας κατάφερε να καλύψει τους πελάτες της για το αρχικό ποσό που υπεξαίρεσε ο πρώην σεκιουριτάς και βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και για το υπόλοιπο ποσό που εκλάπη από τα ΑΤΜ. Παρά τον όλεθρο που προκάλεσε ο 45χρονος, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας προκαλεί έκπληξη στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στο δράστη.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια